Activity - 190,904 Changes

May 29, 2020
overview u bg-BG
 • "Анимационният филм разказва за Кевин - млада летяща риба, която живее в близост до пристанището на Ню Йорк Сити. Единствената мечта на Кевин е да отведе цялото си семейство обратно в Барбадос където той вярва, че се намира митичното кралство на летящите риби. В един съдбовен ден приключенския дух на Кевин му изиграва лоша шега и той бива хванат от местен риболовен кораб. Изпратен в аквариума на един от най-известните ресторанти в Китайския квартал на Ню Йорк той се запознава с младо и тихо момче, което също мечтае за вълнуващи приключения. Двамата стават добри приятели и заедно изготвят план за връщането на Кевин обратно в морския му дом."
 • "Анимационният филм разказва за Кевин - млада летяща риба, която живее в близост до пристанището на Ню Йорк Сити. Единствената мечта на Кевин е да отведе цялото си семейство обратно в Барбадос където той вярва, че се намира митичното кралство на летящите риби. В един съдбовен ден приключенския дух на Кевин му изиграва лоша шега и той бива хванат от местен риболовен кораб. Изпратен в аквариума на един от най-известните ресторанти в Китайския квартал на Ню Йорк той се запознава с младо и тихо момче, което също мечтае за вълнуващи приключения."
overview u bg-BG
 • "Сали Фийлд е в ролята на проститутката Ейми Пост, която живее в малкото градче Мобайл. Една нощ при нея идва бившият боксьор Елмър, който току-що е уволнен от автомивката, на която работи. Той няма как да си плати за услугата на Ейми, но за сметка на това я забърква в неприятност след като удря цивилен полицай. След случая и двамата решават да заминат за Калифорния, като различията в характерите им тепърва предстоят да бъдат разкрити."
 • "Ейми Пост е проститутка, която живее в малкото градче Мобайл. Една нощ при нея идва бившият боксьор Елмър, който току-що е уволнен от автомивката, на която работи. Той няма как да си плати за услугата на Ейми, но за сметка на това я забърква в неприятност след като удря цивилен полицай. След случая и двамата решават да заминат за Калифорния, като различията в характерите им тепърва предстоят да бъдат разкрити."
overview u bg-BG
 • "Сали Фийлд е в ролята на проститутката Ейми Пост, която живее в малкото градче Мобайл. Една нощ при нея идва бившият боксьор Елмър /Томи Лий Джоунс/, който току-що е уволнен от автомивката, на която работи. Той няма как да си плати за услугата на Ейми, но за сметка на това я забърква в неприятност след като удря цивилен полицай. След случая и двамата решават да заминат за Калифорния, като различията в характерите им тепърва предстоят да бъдат разкрити."
 • "Сали Фийлд е в ролята на проститутката Ейми Пост, която живее в малкото градче Мобайл. Една нощ при нея идва бившият боксьор Елмър, който току-що е уволнен от автомивката, на която работи. Той няма как да си плати за услугата на Ейми, но за сметка на това я забърква в неприятност след като удря цивилен полицай. След случая и двамата решават да заминат за Калифорния, като различията в характерите им тепърва предстоят да бъдат разкрити."
overview u bg-BG
 • "Тери Ганън Джуниър, е известна състезателка по софтбол, докато животът не й поднася няколко изненадващи паса и синът й Дани не се нанася при отчуждения й баща Тери - Старши, познат още като \"Оръдието\" - твърдоглав, наливащ се с бира бивш спортист. Дани иска да играе в Малката лига, но когато той и още няколко некоординирани ентусиасти не успяват да влязат в отбора, Тери и един неин приятел създават отбор за отхвърлените деца, а Тери влиза в ролята на тяхна треньорка."
 • "Тери Ганън Джуниър е известна състезателка по софтбол, докато животът не й поднася няколко изненадващи паса и синът й Дани не се нанася при отчуждения й баща Тери - Старши, познат още като \"Оръдието\" - твърдоглав, наливащ се с бира бивш спортист. Дани иска да играе в Малката лига, но когато той и още няколко некоординирани ентусиасти не успяват да влязат в отбора, Тери и един неин приятел създават отбор за отхвърлените деца, а Тери влиза в ролята на тяхна треньорка."
tagline a bg-BG
 • null
title a bg-BG
 • "Целуни ме отново"
overview u bg-BG
 • "Поглед върху отношенията между Карло и Джулия, както и върху живота на всички техни приятели, познати от \"Последната целувка\", 10 години след събитията, които се развиха в първия филм. През 2001-ва Габриеле Мучино направи истински фурор с филма си \"Последната целувка\" и беше поканен да снима в Холивуд, където засне хитовете \"В очакване на щастието\" и \"Седем души\". 10 години по-късно той отново се завръща в родината си, за да заснеме продължение на най-успешния си филм в Италия."
 • "Поглед върху отношенията между Карло и Джулия, както и върху живота на всички техни приятели, познати от \"Последната целувка\", 10 години след събитията, които се развиха в първия филм."
overview u bg-BG
 • "Защо момичетата винаги се увличат по неподходящото момче? Майките им ги предупреждават и се опитват да ги предпазят от него. Приятелките им клатят неодобрително глави. Собственият им разум им подсказва да бягат, докато все още има изход. Но не! о, не! Сърцата им говорят друго и им пращат погрешни сигнали. Неговото име само е достатъчно за да замая разумът им и да разтупти сърцата им. Запознайте се с Радж. С красивата си външност на \"добро момче\"той е въплътената мечта от сънищата! Кой може да го вини, че се влюбва толкова честа, след като любовта е така благосклонна към него. Не е негова грешката,че е роден да разбива сърца - това е в неговото ДНК."
 • "Защо момичетата винаги се увличат по неподходящото момче? Майките им ги предупреждават и се опитват да ги предпазят от него. Приятелките им клатят неодобрително глави. Собственият им разум им подсказва да бягат, докато все още има изход. Но не! о, не! Сърцата им говорят друго и им пращат погрешни сигнали. Неговото име само е достатъчно за да замая разумът им и да разтупти сърцата им. Запознайте се с Радж. С красивата си външност на \"добро момче\"той е въплътената мечта от сънищата!"
overview u bg-BG
 • "Реган (Кирстен Дънст) и най-добрите й приятелки Кейти (Исла Фишър) и Джина (Лизи Каплан) изпадат в недоумение, когато някогашната им съученичка Беки (Ребъл Уилсън) - пълничко момиче, на което често са се подигравали - се сгодява за мъж, по който всички те са въздишали. Трите жени са още по-изненадани от факта, че са поканени да бъдат шаферки на своята някогашна жертва."
 • "Реган и най-добрите й приятелки Кейти и Джина изпадат в недоумение, когато някогашната им съученичка Беки - пълничко момиче, на което често са се подигравали - се сгодява за мъж, по който всички те са въздишали. Трите жени са още по-изненадани от факта, че са поканени да бъдат шаферки на своята някогашна жертва."
overview u bg-BG
 • "2257 г. В неутрален район на отдалечена галактика дрейфува огромна космическа станция - \"Вавилон 5\" - дълга цели 9 километра. Управлявана от екип на Земята, това е крайпътна станция за простолюдието, обитаващо вселената и лъч надежда за мир. Огромната станция може да приюти над 250 000 гости накуп. Един от тези обитатели е убиец. Извънземни пратеници от всички краища на вселената се събират на станцията за Срещата - преговори на високо равнище за постигане на траен мир. Но някой на борда има съвсем различен план. Мирните планове трябва да бъдат осуетени. И според една от пътничките, която е телепат, саботьорът е не някой друг, а командирът на \"Вавилон 5\" - Джефри Синклеър (Майкъл О'Хеър)!"
 • "2257 г. В неутрален район на отдалечена галактика дрейфува огромна космическа станция - \"Вавилон 5\" - дълга цели 9 километра. Управлявана от екип на Земята, това е крайпътна станция за простолюдието, обитаващо вселената и лъч надежда за мир. Огромната станция може да приюти над 250 000 гости накуп. Един от тези обитатели е убиец. Извънземни пратеници от всички краища на вселената се събират на станцията за Срещата - преговори на високо равнище за постигане на траен мир. Но някой на борда има съвсем различен план. Мирните планове трябва да бъдат осуетени. И според една от пътничките, която е телепат, саботьорът е не някой друг, а командирът на \"Вавилон 5\" - Джефри Синклеър!"
overview u bg-BG
 • "Съюзът съществува вече от пет години. За това време Шеридън (Брус Бокслайтнър) е възбудил няколко напрегнати конфликта. Но нищо не би могло да се сравни с последиците от войната със Сенките. След своето поражение те побягват, но не вземат със себе си драките - каста от работници, използвани за строителство и по този начин са запознати напълно с високите технологии, усвоени от Сенките. Оставени сами, драките решават, че е дошло тяхното време да се превърнат в господари. Те решават да използват технологиите, до които имат достъп и окончателно да се справят със Съюза. Но Съюзът има скрит коз - това са четирима души от три различни касти, които са събрани заедно от виденията си за предстоящия конфликт."
 • "Съюзът съществува вече от пет години. За това време Шеридън е възбудил няколко напрегнати конфликта. Но нищо не би могло да се сравни с последиците от войната със Сенките. След своето поражение те побягват, но не вземат със себе си драките - каста от работници, използвани за строителство и по този начин са запознати напълно с високите технологии, усвоени от Сенките. Оставени сами, драките решават, че е дошло тяхното време да се превърнат в господари. Те решават да използват технологиите, до които имат достъп и окончателно да се справят със Съюза. Но Съюзът има скрит коз - това са четирима души от три различни касти, които са събрани заедно от виденията си за предстоящия конфликт."
overview u bg-BG
 • "Анна и 8-годишният й син Андерс се опитват да избягат от жестокостта на бащата на момчето. Преместват се тайно в апартамент, който се помещава в гигантска сграда. Анна е ужасена от възможността бившият й съпруг да ги открие и купува бейбифон, за да е сигурна, че чува Андерс дори когато той спи. Но странни шумове започват да изпълват дома им. Анна е убедена, че е чула убийството на дете. Междувременно Андерс се сприятелява със странно тъмнокосо момиче, което идва и си отива, когато си пожелае. Дали то знае нещо повече за мистериозните шумове, които се чуват от бейбифона? Защо има кръв върху рисунките на момчето? Грози ли ги опасност?"
 • "Анна и 8-годишният й син Андерс се опитват да избягат от жестокостта на бащата на момчето. Преместват се тайно в апартамент, който се помещава в гигантска сграда. Анна е ужасена от възможността бившият й съпруг да ги открие и купува бейбифон, за да е сигурна, че чува Андерс дори когато той спи. Но странни шумове започват да изпълват дома им. Анна е убедена, че е чула убийството на дете. Междувременно Андерс се сприятелява със странно тъмнокосо момиче, което идва и си отива, когато си пожелае."
overview u bg-BG
 • "Четири бивши съученици се събират, за да отпразнуват новината, че едно от момичетата е бременно. Партито ще се състои в отдалечена къща, разположена на повече от час от близкия град. От дълго време един човек иска да развали приятелството на съучениците и може би тази вечер това ще се случи. Неприятна тайна ще излезе наяве и ще превърне живота на младежите в кошмар. Режисьорски дебют за чилийския сценарист Пабло Иянес, който разполага с 900 хиляди долара, за да създаде своя страховит хорър."
 • "Четири бивши съученици се събират, за да отпразнуват новината, че едно от момичетата е бременно. Партито ще се състои в отдалечена къща, разположена на повече от час от близкия град. От дълго време един човек иска да развали приятелството на съучениците и може би тази вечер това ще се случи. Неприятна тайна ще излезе наяве и ще превърне живота на младежите в кошмар."
overview u bg-BG
 • "Анджела (Хедър Греъм) и Къртис (Джери О'Конъл) са щастливо женени, проспериращи млади хора, които се стремят към блестяща кариера. Тя е амбициозна бизнес дама, която работи за изключително взискателна шефка, а той - успешен бракоразводен адвокат, на върха на кариерата си. Но животът им се преобръща с краката нагоре, когато тя разбира, че е бременна. Нещо, което съвсем не е планирано. За тях тази авантюра се оказва едно истинско пътешествие през ада, с което те са принудени да се справят. Техните най-добри приятели, женената семейна двойка Дени (Джон Корбет) и Силвия (Кати Финеран), наливат още повече масло в огъня със своите наставления."
 • "Анджела и Къртис са щастливо женени, проспериращи млади хора, които се стремят към блестяща кариера. Тя е амбициозна бизнес дама, която работи за изключително взискателна шефка, а той - успешен бракоразводен адвокат, на върха на кариерата си. Но животът им се преобръща с краката нагоре, когато тя разбира, че е бременна. Нещо, което съвсем не е планирано. За тях тази авантюра се оказва едно истинско пътешествие през ада, с което те са принудени да се справят. Техните най-добри приятели, женената семейна двойка Дени и Силвия, наливат още повече масло в огъня със своите наставления."
overview u bg-BG
 • "Успешната, но самотна бизнесдама Кейт Холбрук е избрала кариерата пред личния живот. На 37 години, тя най-накрая решава да се сдобие с рожба. Но плановете й стават на пух и прах, когато разбира, че шансът да забременее е едно към милион. Кейт решава да наеме жена, която да износи бебето й и скоро нейната симпатична избраница Анджи забременява. Всичко върви прекрасно, докато един ден нейната \"майка под наем\" не се появявява на вратата на Кейт, заявявайки, че няма къде да живее. Така двете силни жени влизат в комичен двубой на характери - ще успее ли Анджи да се превърне в бременна жена за пример, или Кейт ще преосмисли разбиранията си за семейство?"
 • "Успешната, но самотна бизнесдама Кейт Холбрук е избрала кариерата пред личния живот. На 37 години, тя най-накрая решава да се сдобие с рожба. Но плановете й стават на пух и прах, когато разбира, че шансът да забременее е едно към милион. Кейт решава да наеме жена, която да износи бебето й и скоро нейната симпатична избраница Анджи забременява. Всичко върви прекрасно, докато един ден нейната \"майка под наем\" не се появява на вратата на Кейт, заявявайки, че няма къде да живее. Така двете силни жени влизат в комичен двубой на характери - ще успее ли Анджи да се превърне в бременна жена за пример, или Кейт ще преосмисли разбиранията си за семейство?"
overview u bg-BG
 • "Д-р Елена Киндер (Катлийн Търнър) е изпълнителен директор на БейбиКо - най-големият производител на бебешки продукти в света. Компанията спонсорира домове за сираци по целия свят и току-що е открила детски парк близо до централата си в Лос Анжелис. С помощта на д-р Хийп (Кристофър Лойд), Киндер работи по проект, целящ да разкодира езика на бебетата. Тайните лаборатории се намират в сградата на БейбиКо. Според тибетците всички бебета се раждат с пълни познания за вселената и говорят помежду си на древен език. Но щом станат на две години и се сближат с възрастните, те загубват това си умение.За да проучи тази теория, д-р Киндер взима най-интелигентните бебета от домовете за сираци и ги отглежда при специални експериментални условия. Пак в името на експеримента тя е разделила две близначета - Слай и Уит. Слай бива отглеждан в лабораторията, а Уит е даден за осиновяване на племенницата й Робин Бобинс (Ким Катрал) и съпругът й Дан (Питър Макникъл)."
 • "Д-р Елена Киндер е изпълнителен директор на БейбиКо - най-големият производител на бебешки продукти в света. Компанията спонсорира домове за сираци по целия свят и току-що е открила детски парк близо до централата си в Лос Анжелис. С помощта на д-р Хийп, Киндер работи по проект, целящ да разкодира езика на бебетата. Тайните лаборатории се намират в сградата на БейбиКо. Според тибетците всички бебета се раждат с пълни познания за вселената и говорят помежду си на древен език. Но щом станат на две години и се сближат с възрастните, те загубват това си умение."
overview u bg-BG
 • "Тенеси Уилямс е труден за киното, но авторите са успели да направят един от най-добрите филми по негови произведения. Въпреки, че в центъра на действието е привлекателната женичка \"Бейби Дол\", това всъщност е драма на собственичеството, близка по дух до Балзак и Зола, която пресъздава реалистичната картина на американския Юг. Превъплъщението на Каръл Бейкър е изключително. След този филм \"бейби дол\" става нарицателно за определен вид дамски пижами."
 • "Въпреки, че в центъра на действието е привлекателната женичка \"Бейби Дол\", това всъщност е драма на собственичеството, близка по дух до Балзак и Зола, която пресъздава реалистичната картина на американския Юг."
overview u bg-BG
 • "Двете хлапета Хензел и Гретел се размотават из гората, където срещат група джуджета. Всички приятелски се веселят, когато се появява зла вещица, която отвлича хлапетата в своята къща. Там вещицата превръща момчето в паяк, котката му в камък, а докато се опитва да превърне момичето в плъх, остра стрела я пронизва и прекратява трансформацията. Докато джуджетата воюват с ранената вещица, Хензел и Гретел освобождават всички хлапета, които старицата е държала в плен. Епизодът е част от поредицата на \"Дисни\" \"Шантави симфонии\"."
 • "Двете хлапета Хензел и Гретел се размотават из гората, където срещат група джуджета. Всички приятелски се веселят, когато се появява зла вещица, която отвлича хлапетата в своята къща. Там вещицата превръща момчето в паяк, котката му в камък, а докато се опитва да превърне момичето в плъх, остра стрела я пронизва и прекратява трансформацията. Докато джуджетата воюват с ранената вещица, Хензел и Гретел освобождават всички хлапета, които старицата е държала в плен."
overview u bg-BG
 • "Както всички, Дейвид и кучето му Уудсток с нетърпение очакват вечерта. Ще има много рядко явление - слънчево затъмнение - последното преди 2000-та година. Семейство Бабел работи из каналите, защото тази вечер камъкът \"Бабел\" ще бъде силно застрашен. Може да помогне само безценната им карта, но те са я загубили. Докато се разхожда, Уудсток намира на улицата странен пергамент и го отнася вкъщи. Бащата на Дейвид - рекламен дизайнер, търсещ вдъхновение, е заинтригуван от пергамента и моли сина си да я остави в служебния му кабинет. Отиването на Дейвид дотам няма да бъде обикновено - той среща семейство Бабел и се включва в отчаяното търсене на картата. Времето изтича - семейство Бабел и Дейвид имат само една нощ, за да намерят картата, да открият камъка \"Бабел\" и да спасят света от неизбежна катастрофа."
 • "Както всички, Дейвид и кучето му Уудсток с нетърпение очакват вечерта. Ще има много рядко явление - слънчево затъмнение - последното преди 2000-та година. Семейство Бабел работи из каналите, защото тази вечер камъкът \"Бабел\" ще бъде силно застрашен. Може да помогне само безценната им карта, но те са я загубили. Докато се разхожда, Уудсток намира на улицата странен пергамент и го отнася вкъщи. Бащата на Дейвид - рекламен дизайнер, търсещ вдъхновение, е заинтригуван от пергамента и моли сина си да я остави в служебния му кабинет."
overview u bg-BG
 • "Бейб е прасенце, което не може да намери мястото си в света. В компанията на странните си приятели - като патока Фердинад, който се мисли за петел, и Флай - кучето, което той нарича \"мамо\", Бейб осъзнава, че има нужните качества да стане най-великото овчарско прасе на всички времена и че фермерът Хогит го знае. С помощта на овчарските кучета Бейб научава, че едно прасе може да бъде всичко, което пожелае."
 • "Бейб е прасенце, което не може да намери мястото си в света. В компанията на странните си приятели - като патока Фердинанд, който се мисли за петел, и Флай - кучето, което той нарича \"мамо\", Бейб осъзнава, че има нужните качества да стане най-великото овчарско прасе на всички времена и че фермерът Хогит го знае. С помощта на овчарските кучета Бейб научава, че едно прасе може да бъде всичко, което пожелае."
overview u bg-BG
 • "Филмът проследява пътешествието на слепия дервиш Баба Азиз и неговата внучка Ищар, които вървят през пустинята, за да стигнат до тайнствена сбирка на дервишите. По пътя срещат различни странници, които им споделят своите истории. Eдин от последните проекти на Тонино Гуера, по чиито сценарии са заснети шедьоври като \"Амаркорд\", \"Фотоувеличение\", \"Забриски пойнт\" и \"Джинджър и Фред\". Награди и номинации: МФФ Мускат - \"Златен кинжал\" за най-добър филм; МФФ Фаджр - \"Кристален симург\" за най-добър филм; МФФ Ванкувър - Официална селекция"
 • "Филмът проследява пътешествието на слепия дервиш Баба Азиз и неговата внучка Ищар, които вървят през пустинята, за да стигнат до тайнствена сбирка на дервишите. По пътя срещат различни странници, които им споделят своите истории."
overview u bg-BG
 • "Йожо и Ансо са влюбени един в друг, но връзката им е изправена пред изпитание, когато Йожо решава да изтегли част от техните спестявания и да купи нова трансимисия за своя Кадилак. За да възстанови парите, той започва работа при своя свекър - Баба. Баба същевременно е замесен в различни тъмни сделки и една от първите задачи за новопостъпилия Йожо е да докара автомобил, който една рускиня - Елена иска да продаде. Това, което той не знае, е че истинският собственик на колата е съпругът на Елена - Иван, който е руски ганстер. Наглед простата поръчка обръща надолу с главата целия живот на Йожо."
 • "Йожо и Ансо са влюбени един в друг, но връзката им е изправена пред изпитание, когато Йожо решава да изтегли част от техните спестявания и да купи нова трансимисия за своя Кадилак. За да възстанови парите, той започва работа при своя свекър - Баба. Баба същевременно е замесен в различни тъмни сделки и една от първите задачи за новопостъпилия Йожо е да докара автомобил, който една рускиня - Елена иска да продаде. Това, което той не знае, е че истинският собственик на колата е съпругът на Елена - Иван, който е руски гангстер. Наглед простата поръчка обръща надолу с главата целия живот на Йожо."
spoken_languages u
 • ["en","fi","no","ru","sv"]
 • ["en","no","ru","fi","sv"]
overview u bg-BG
 • "Баария на италианския майстор Джузепе Торнаторе ни разказва за живота в сицилианския град Баария от 20-те години на миналия век до сега, през очите на любовниците Пепино (Франческо Скиана) и Манина (Маргарет Маде). Легенда изпълнена с герои. Сицилианско семейство обрисувано през три поколения - от Чико, през неговия син Пепино, до внука му Пиетро. Историята леко се докосва до личния живот на героите и семействата им, пресъздавайки любовта, мечтите и разочарованията на цялото общество в Палермо през периода от 30-те до 80-те години на миналия век. Филмът откри филмовият фестивал във Венеция през септември 2009 г."
 • "Баария на италианския майстор Джузепе Торнаторе ни разказва за живота в сицилианския град Баария от 20-те години на миналия век до сега, през очите на любовниците Пепино и Манина. Легенда изпълнена с герои. Сицилианско семейство обрисувано през три поколения - от Чико, през неговия син Пепино, до внука му Пиетро. Историята леко се докосва до личния живот на героите и семействата им, пресъздавайки любовта, мечтите и разочарованията на цялото общество в Палермо през периода от 30-те до 80-те години на миналия век. Филмът откри филмовият фестивал във Венеция през септември 2009 г."
overview u bg-BG
 • "\"Всички ние имаме идоли\", казва Би Би Кинг. \"Свири като някой, за когото ти пука, но се опитвай да бъдеш себе си, докато го правиш\". Кинг работи плътно с режисьора Джон Брюър цели 2 години, за да създадат заедно този завладяващ филм за живота му."
 • "\"Всички ние имаме идоли\", казва Би Би Кинг. \"Свири като някой, за когото ти пука, но се опитвай да бъдеш себе си, докато го правиш\"."
overview u bg-BG
 • "От няколко години насам Джим е разочарован от живота. Но за сметка на това той е един от най-известните и уважавани професори в колежа. След като бива информиран за внезапната смърт на баща си Джим се заема с трудната задача да открие своя брат-безделник Дейв и заедно с него да посети погребението. Двамата успяват да организират среща помежду и пристигат на погребението само за да научат, че именно те са наследниците на големия семеен ваканционен дом в град Брансън, щата Мисури. Нуждаещи се от пари Дейв и Джим решават да продадат къщата и така да подобрят финансовото си положение. Но за целта двамата са принудени да тръгнат на дълго пътешествие към красивия Брансън. Пътешествие, което се оказва съдбовно за техните животи."
 • "От няколко години насам Джим е разочарован от живота. Но за сметка на това той е един от най-известните и уважавани професори в колежа. След като бива информиран за внезапната смърт на баща си Джим се заема с трудната задача да открие своя брат-безделник Дейв и заедно с него да посети погребението. Двамата успяват да организират среща помежду и пристигат на погребението само за да научат, че именно те са наследниците на големия семеен ваканционен дом в град Брансън, щата Мисури."
May 28, 2020
overview u bg-BG
 • "Филмът е базиран на романа на Кевин Сампсън, Действието се развива в пост-пънк ерата в северозаподна Англия. Пол Карти (Ники Бел) е 19-годишен, добре изглеждащ, умен и отегчен до мозъка на костите си младеж. Майка му е починала преди една година. Той живее в предградията с мълчаливия си баща и амбициозната си сестра. Пол работи като младши служител и дава цялата си заплата за концерти, клубове и футболни мачове. На един от мачовете среща Елвис (Лиам Бойл). И всичко се променя..."
 • "Действието се развива в пост-пънк ерата в северозападна Англия. Пол Карти е 19-годишен, добре изглеждащ, умен и отегчен до мозъка на костите си младеж. Майка му е починала преди една година. Той живее в предградията с мълчаливия си баща и амбициозната си сестра. Пол работи като младши служител и дава цялата си заплата за концерти, клубове и футболни мачове. На един от мачовете среща Елвис. И всичко се променя..."
overview u bg-BG
 • "Джон Красински и Мая Рудолф са в ролите на сравнително млада двойка очакваща дете, която решава да търси идеалното място за създаването на ново семейство. Двамата обикалят градове из САЩ и Канада, посещават стари приятели, и с навлизане директно в проблемите им, разбират някои общоприети истини. Важният елемент в сюжета е не толкова пътуването, а по-скоро срещите им, като често комедията и драмата се сливат в едно цяло."
 • "Млада двойка, очакваща дете решава да търси идеалното място за създаването на ново семейство. Двамата обикалят градове из САЩ и Канада, посещават стари приятели, и с навлизане директно в проблемите им, разбират някои общоприети истини."
overview u bg-BG
 • "Сънища призори е много тих, мрачен филм, разказан директно с дълги, съзерцателни кадри - амбициозен и запомнящ се дебют на испанеца Фреди Мас Франкеса. Тематиката прави филма доста тежък, още повече като се има предвид, че Франкеса е използвал за основа собствения си живот. Малко момче е изоставено от майка си и заживява със скърбящия си дядо, а когато след години старецът се разболява от Алцхаймер, е време момчето да върне дълга си. Алина е сервитьорка в клуб във Валенсия. Разведена е и има син - Марсел. Момчето има нужда от любовта и нежността на майка си, но получава от нея само крясъци или равнодушие. Любовникът на Алина - Бруно, е джаз-музикант, който решава да опита късмета си в Берлин, и Алина тръгва с него, оставяйки сина си на дядо му Паскуал, който има железария в малко селце. Когато Марсел пристига при дядо си, Паскуал е изпразнен от емоции стар човек, който така и не е преодолял смъртта на съпругата си и заминаването на дъщеря си."
 • "Малко момче е изоставено от майка си и заживява със скърбящия си дядо, а когато след години старецът се разболява от Алцхаймер, е време момчето да върне дълга си. Алина е сервитьорка в клуб във Валенсия. Разведена е и има син - Марсел. Момчето има нужда от любовта и нежността на майка си, но получава от нея само крясъци или равнодушие. Любовникът на Алина - Бруно, е джаз-музикант, който решава да опита късмета си в Берлин, и Алина тръгва с него, оставяйки сина си на дядо му Паскуал, който има железария в малко селце. Когато Марсел пристига при дядо си, Паскуал е изпразнен от емоции стар човек, който така и не е преодолял смъртта на съпругата си и заминаването на дъщеря си."
overview u bg-BG
 • "Робърт де Ниро (номиниран за \"Оскар\" за тази роля) и Робин Уилямс са звездите в разтърсващата история на лекар-експериментатор и пациентите, чийто живот той променя. Уилямс е в ролята на психиатъра, който използва нестандартно лекарство, за да\"пробуди\" жертвите на рядко заболяване. Де Ниро е сред\"пробудените\". Той е първият пациент, на когото е изпробвано новото лечение. Неговото пробуждане за живот изпълва с благоговение и ентусиазъм не само пациента, но и лекаря. Историята на тяхното приятелство е изпитание както за наранимото човешко сърце, така и за силата на човешкия дух."
 • "Историята на лекар-експериментатор и пациентите, чиито живот той променя. Психиатърът използва нестандартно лекарство, за да\"пробуди\" жертвите на рядко заболяване. Пробуждането за живот на първия пациент изпълва с благоговение и ентусиазъм не само пациента, но и лекаря. Историята на тяхното приятелство е изпитание както за наранимото човешко сърце, така и за силата на човешкия дух."
overview u bg-BG
 • "Джулиан Мишел изпълнява главната роля в психологическия трилър \"Събуден\", който разказва за млада жена, която се опитва да открие какво се е случило с нейната майка. Саманта Уинстън се завръща в дома в който е отрасла след 14-годишно отсъствие с една-единствена цел - да научи възможно най-много за обстоятелствата около смъртта на нейната майка. Веднага след пристигането си тя започва да подозира своя баща Джак и търси помощ от близките приятели на майка си Лукас Дрейк, чичо й Томас и новопристигналия Лиам Доусън. Въпросите продължават да се трупат и скоро става ясно, че има хора в градчето, които са готови на всичко за да попречат на Саманта да разкрие мистерията около смъртта на майка си. \"Събуден\" е напрегнат мистъри-трилър вдъхновен от класическата история за доктор Джекил и неговото алтер-его мистър Хайд."
 • "Джулиан Мишел изпълнява главната роля в психологическия трилър \"Събуден\", който разказва за млада жена, която се опитва да открие какво се е случило с нейната майка. Саманта Уинстън се завръща в дома в който е отрасла след 14-годишно отсъствие с една-единствена цел - да научи възможно най-много за обстоятелствата около смъртта на нейната майка. Веднага след пристигането си тя започва да подозира своя баща Джак и търси помощ от близките приятели на майка си Лукас Дрейк, чичо й Томас и новопристигналия Лиам Доусън. Въпросите продължават да се трупат и скоро става ясно, че има хора в градчето, които са готови на всичко за да попречат на Саманта да разкрие мистерията около смъртта на майка си."
overview u bg-BG
 • "Екипът от супергерои \"Отмъстителите\" се изправя срещу своя най-голям и опасен враг. Безмилостният злодей Червения череп постепенно умира, тъй като вече не разполага с нужния за поддържането на живота му серум \"Супер войник\". Заедно с хората си той планира да отвлече Капитан Америка и да пренесе съзнанието си в неговото тяло."
 • "Екипът от супергерои се изправя срещу своя най-голям и опасен враг. Безмилостният злодей Червения череп постепенно умира, тъй като вече не разполага с нужния за поддържането на живота му серум \"Супер войник\". Заедно с хората си той планира да отвлече Капитан Америка и да пренесе съзнанието си в неговото тяло."
tagline a bg-BG
 • null
overview u bg-BG
 • "Неапол. Разгара на лятото. Луксозен старинен хотел. Салонни приключения и изненади... Джак Лемън е американски бизнесмен и пред парите му католическата строгост на нравите видимо се огъва...Иронията, която пронизва филма, ирония към всички и всякакви условности придава на неговата забавност и атрактивност по-голям и по-значителен смисъл. Джак Лемън ползва творчески традициите на класическите американски комици Хоролд Лойд и Бъстър Кийтън като остава сероизен и в най-смешните ситуации. Били Уайлдър демонстрира несъмнен и съвършен режисьорски професионализъм."
 • "Неапол. Разгара на лятото. Луксозен старинен хотел. Салонни приключения и изненади... Джак Лемън е американски бизнесмен и пред парите му католическата строгост на нравите видимо се огъва... Иронията, която пронизва филма, ирония към всички и всякакви условности придава на неговата забавност и атрактивност по-голям и по-значителен смисъл."
overview u bg-BG
 • "Даниел Отьой и Кристин Скот Томас изпълняват главните роли на семейната двойка Пол и Луси, които са олицетворение на изискаността и буржоазията. Пол е уважаван и известен в лекарските среди неврохирург, а Луси е неповторима когато стане дума за приготвяне на вкусни домашни ястия и грижа за градината. Въпреки че всичко в ежедневието му е подредено и спокойно Пол не може да устои на ново изкушение в лицето на мистериозна млада жена. Дали няколкото срещи помежду им са плод на случайността или зад отношенията им се крие нещо злокобно и опасно?"
 • "Семейната двойка Пол и Луси са олицетворение на изискаността и буржоазията. Пол е уважаван и известен в лекарските среди неврохирург, а Луси е неповторима когато стане дума за приготвяне на вкусни домашни ястия и грижа за градината. Въпреки че всичко в ежедневието му е подредено и спокойно Пол не може да устои на ново изкушение в лицето на мистериозна млада жена. Дали няколкото срещи помежду им са плод на случайността или зад отношенията им се крие нещо злокобно и опасно?"
overview u bg-BG
 • "Уолтър и Сами са полубратя, които имат общ баща. Двамата не могат да се понясат. И двете момчета се занимават с джебчийство, като и двамата са подстрекавани от своите майки да продължат семейната традиция. Уолтър се интересува от изкуство, но семейството му не го подкрепя. Затова пък старейшината на града обръща внимание на момчето и го убеждава да се занимава с актьорско майсторство, вместо да краде по улиците. Старейшината гледа на двете момчета като на свои деца и затова прави всичко възможно да ги накара да се разбират и да бъдат приятели."
 • "Уолтър и Сами са полубратя, които имат общ баща. Двамата не могат да се понасят. И двете момчета се занимават с джебчийство, като и двамата са подстрекавани от своите майки да продължат семейната традиция. Уолтър се интересува от изкуство, но семейството му не го подкрепя. Затова пък старейшината на града обръща внимание на момчето и го убеждава да се занимава с актьорско майсторство, вместо да краде по улиците. Старейшината гледа на двете момчета като на свои деца и затова прави всичко възможно да ги накара да се разбират и да бъдат приятели."
overview u bg-BG
 • "Ричард Гиър е в ролята на Уил Кийн, преуспяващ собственик на ресторант, който гони петдесетте. Той е неустоим чаровник и плейбой, обича да ухажва красиви жени, но е неспособен на продължителна връзка. Уил не вярва в истинската любов, докато един ден не среща очарователната 20-годишна Шарлот (Уинона Райдър). Пускайки в действие целия си мъжки чар, за да я впечатли, той изведнъж се оказва въвлечен в най-истинската, страстна и романтична история в живота си."
 • "Уил Кийн е преуспяващ собственик на ресторант, който гони петдесетте. Той е неустоим чаровник и плейбой, обича да ухажва красиви жени, но е неспособен на продължителна връзка. Уил не вярва в истинската любов, докато един ден не среща очарователната 20-годишна Шарлот. Пускайки в действие целия си мъжки чар, за да я впечатли, той изведнъж се оказва въвлечен в най-истинската, страстна и романтична история в живота си."
overview u bg-BG
 • "Колко можем да се сближим с някого? Възможно ли е да се води живот, напълно лишен от любов? Дали някой, разбрал колко крехко е споделеното щастие, би се доверил отново на друг? Какво въобще може да се каже за живота? Избрани моменти от ежедневието на шестима души, които живеят в огромен сив квартал от бетонни блокове, построени по времето на социализма. Прецизно стилизираната, равнодушна атмосфера в Есенна топка твърдо върви към зимата и няма да даде отговори на зададените горе въпроси. Този свят, обаче, може да ни разсмее дори там, където надеждата отдавна е със статут на рядко явление. Режисьорът Вейко Юнпуу (1972) е бил общ работник, продавач на килими, пътешественик, колумнист в списание \"Areen\", художник, а освен всичко е изхвърлен от университета заради три случая едновременно."
 • "Колко можем да се сближим с някого? Възможно ли е да се води живот, напълно лишен от любов? Дали някой, разбрал колко крехко е споделеното щастие, би се доверил отново на друг? Какво въобще може да се каже за живота? Избрани моменти от ежедневието на шестима души, които живеят в огромен сив квартал от бетонни блокове, построени по времето на социализма. Прецизно стилизираната, равнодушна атмосфера в Есенна топка твърдо върви към зимата и няма да даде отговори на зададените горе въпроси. Този свят, обаче, може да ни разсмее дори там, където надеждата отдавна е със статут на рядко явление."
overview u bg-BG
 • "Докато е студент в Истанбул през 90-те години, Юсуф е осъден и изпратен в затвора за политическа дейност и борба за демокрация. Десет години по-късно е освободен поради проблеми със здравето. Той се завръща в родното си село, намиращо се в усамотените планини, извисяващи се над Черно море. Тук той намира единствено болната си остаряла майка. Баща му е починал, когато Юсуф е бил в затвора, а най-голямата му сестра се е омъжила и се е преместила да живее другаде. Двамата с неговия приятел от детинство Михаил са единствените млади мъже в селото - тежкото икономическо положение е принудило всички останали да се изселят в градовете. Една вечер двамата приятели отиват в близкото градче и в бара се запознават с проститутката Ека от Грузия. Юсуф се влюбва в нея. Младият мъж отчаяно се вкопчва в тази жена, защото в нея вижда единствения си шанс да се пребори със самотата и да придобие сила да продължи напред."
 • "Докато е студент в Истанбул през 90-те години, Юсуф е осъден и изпратен в затвора за политическа дейност и борба за демокрация. Десет години по-късно е освободен поради проблеми със здравето. Той се завръща в родното си село, намиращо се в усамотените планини, извисяващи се над Черно море. Тук той намира единствено болната си остаряла майка. Баща му е починал, когато Юсуф е бил в затвора, а най-голямата му сестра се е омъжила и се е преместила да живее другаде."
overview u bg-BG
 • "Драматургът Айвън Травелиън изживява труден период. Докато преработва последната си пиеса, жена му го напуска заради друг мъж. За капак, тя го оставя с 5 деца, само едно от които е негово...Озовал се на ръба на нервна криза, той много трудно се справя с тежката задача да пренапише пиесата си, да бъде самотен баща и да върне жена си... Това е един от най-забравените филми на Пачино и точно затова е интересна находка. Актьорът се справя превъзходно с предизвикателството да партнира на деца и да играе приветлив добряк. Въпреки известната сантименталност, струва си да го гледате, дори само за да видите как Ал Пачино получава торта в лицето..."
 • "Драматургът Айвън Травелиън изживява труден период. Докато преработва последната си пиеса, жена му го напуска заради друг мъж. За капак, тя го оставя с 5 деца, само едно от които е негово... Озовал се на ръба на нервна криза, той много трудно се справя с тежката задача да пренапише пиесата си, да бъде самотен баща и да върне жена си..."
overview u bg-BG
 • "Остин Пауърс - моден фотограф, жител на Лондон през 60-те години, агент по международен шпионаж и кошмар за всички зъболекари - се завръща във второто си екранно приключение. Пауърс (в ролята отново Майк Майърс) - супершпионин от 60-те, озовал се в 90-те, открива, че смъртният му враг, престъпният гений д-р Злобюл (също Майк Майърс), е откраднал неговото \"моджо\" (тайната на необяснимия му сексапил) и се е завърнал в 60-те, за да осъществи най-новия си пъклен план. Пауърс трябва да го последва, за да си върне тайната. Макар че не може да се приспособи към 1998 г., той изглежда различен и в 1968 г. Пауърс открива, че д-р Злобюл има нови съюзници: Мини-аз (Върн Тройър) - клонинг на д-р Злобюл, който е с една осма от ръста му, но не по-малко проклет; Дебелият Копелдак (още веднъж Майърс) и пищната наемна убийца Робин Суолоус (Джиа Каридес). Липсата на \"моджото\" създава проблеми на Пауърс, когато му представят новия му партньор - красивата сътрудничка на ЦРУ Фелисити Шагуел (Хедър Греъм)."
 • "Пауърс е супершпионин от 60-те, озовал се в 90-те, открива, че смъртният му враг, престъпният гений д-р Злобюл, е откраднал неговото \"моджо\" (тайната на необяснимия му сексапил) и се е завърнал в 60-те, за да осъществи най-новия си пъклен план. Пауърс трябва да го последва, за да си върне тайната. Макар че не може да се приспособи към 1998 г., той изглежда различен и в 1968 г. Пауърс открива, че д-р Злобюл има нови съюзници: Мини-аз - клонинг на д-р Злобюл, който е с една осма от ръста му, но не по-малко проклет; Дебелият Копелдак и пищната наемна убийца Робин Суолоус. Липсата на \"моджото\" създава проблеми на Пауърс, когато му представят новия му партньор - красивата сътрудничка на ЦРУ Фелисити Шагуел."
overview u bg-BG
 • "Д-р Злобюл в съучастие със своето Мини-аз избягва от затвора с максимална сигурност. В един отбор с мистериозния тип Златния член, д-р Злобюл замисля как с помощта на пътуване във времето да завладее света. В плановете му е и отвличането на Найджъл Пауърс (носителя на Оскар Майкъл Кейн), обичания баща на Остин и най-знаменития британски шпионин. Докато преследва злодеите във времето, Остин посещава 1975 година и се съюзява със сексапилната Фокси Клеопатра (Бионсе Ноулс). Заедно Остин и Фокси трябва да открият как да спасят Найджъл и да спрат пъклените планове на д-р Злобюл и Златния член."
 • "Д-р Злобюл в съучастие със своето Мини-аз избягва от затвора с максимална сигурност. В един отбор с мистериозния тип Златния член, д-р Злобюл замисля как с помощта на пътуване във времето да завладее света. В плановете му е и отвличането на Найджъл Пауърс, обичания баща на Остин и най-знаменития британски шпионин. Докато преследва злодеите във времето, Остин посещава 1975 година и се съюзява със сексапилната Фокси Клеопатра. Заедно Остин и Фокси трябва да открият как да спасят Найджъл и да спрат пъклените планове на д-р Злобюл и Златния член."
overview u bg-BG
 • "Филмът, който предизвика гнева на немските кинокритици още като видяха едноминутния трейлър. В лентата по натуралистичен начин са показани умъртвяването на концлагеристите в газовите камери, ваденето с клещи на златните зъбни коронки на труповете и след това изгарянето им в крематориум. Режисьорът Уве Бол изпълнява и главната роля във филма. Интересен факт е, че Бол е сред най-номинираните личности за анти-наградите \"Златна малинка\", като през 2009-та спечели 2 награди от 4 номинации."
 • "В лентата по натуралистичен начин са показани умъртвяването на концлагеристите в газовите камери, ваденето с клещи на златните зъбни коронки на труповете и след това изгарянето им в крематориум."
overview u bg-BG
 • "В предишния си филм Смъртта на господин Лазареску Кристи Пую посвещава два часа и половина на историята на един болен мъж и в края, когато той поема последния си дъх, изпитваме близост и симпатия към него. В новия си филм Аврора режисьорът посвещава три часа на Виорел, но на финала трудно бихме казали, че познаваме героя по-добре, отколкото в началото. Пую играе ролята на Виорел и прави забележително изпълнение като постоянно напрегнатия, но тих мъж с безизразен поглед. Докато наблюдаваме как вяло и бавно извършва ежедневните си задачи, Виорел прекъсва обичайната рутина, за да си купи пушка и патрони. Очевидно мъжът се приготвя, без много шум, да извърши убийство. Пую нарочно не ни позволява да научим повече за характера и света на героя му, нито пък ни допуска зад маската на Виорел, за да разберем мотивите му."
 • "В предишния си филм Смъртта на господин Лазареску Кристи Пую посвещава два часа и половина на историята на един болен мъж и в края, когато той поема последния си дъх, изпитваме близост и симпатия към него. В новия си филм Аврора режисьорът посвещава три часа на Виорел, но на финала трудно бихме казали, че познаваме героя по-добре, отколкото в началото. Пую играе ролята на Виорел и прави забележително изпълнение като постоянно напрегнатия, но тих мъж с безизразен поглед. Докато наблюдаваме как вяло и бавно извършва ежедневните си задачи, Виорел прекъсва обичайната рутина, за да си купи пушка и патрони."
overview u bg-BG
 • "Ваканция, но не за всички. Действието се развива в Лабол, Франция. Три приятелски семейства са наели там лятна вила, но поради сложния план на пътуване първо пристигат мъжете и децата. След това се установява, че съпругите няма да дойдат. И започва поредица от приключения, които трудно могат да се преразкажат. Изпълнен с много свеж типично френски хумор, филмът определено ще се понрави на любителите на веселия жанр."
 • "Ваканция, но не за всички. Действието се развива в Лабол, Франция. Три приятелски семейства са наели там лятна вила, но поради сложния план на пътуване първо пристигат мъжете и децата. След това се установява, че съпругите няма да дойдат. И започва поредица от приключения, които трудно могат да се преразкажат."
overview u bg-BG
 • "Филм с участието на Антъни Хопкинс и Марша Мейсън за ужасяващата история на мъж, който вярва, че едно двадесет и една-годишно момиче е преродената му дъщеря."
 • "Филм за ужасяващата история на мъж, който вярва, че едно двадесет и една-годишно момиче е преродената му дъщеря."
overview u bg-BG
 • "Действието във филма се развива в реално време и зрителите съпреживяват час и половина от живота на Одри. Красавицата очаква Джийн. Това е третата им среща и на нея двамата трябва да вземат едно много важно решение. Минутите минават, а от Джийн няма и следа. Режисьорът Дийн Полък работи предимно като монтажист и за първия си игрален филм от 1998 насам се е спрял на Сибил Коджак за главната роля. Актрисата е позната най-вече от участието си в сериала \"Коджак\". Звездното име в каста е петкратният носител на \"Златен глобус\", ветеранът Едуард Аснър."
 • "Действието във филма се развива в реално време и зрителите съпреживяват час и половина от живота на Одри. Красавицата очаква Джийн. Това е третата им среща и на нея двамата трябва да вземат едно много важно решение. Минутите минават, а от Джийн няма и следа."
overview u bg-BG
 • "Изабел преподава немски език в градска гимназия. Тя работи по заместване и затова ходи там, където имат такава нужда от нея. Бруно е дребен измамник - краде коли, влиза с взлом в апартаменти. Сивото ежедневие и на двамата е прекъснато от кола, която блъска Изабел пред кафенето, в което Бруно похапва сандвич. Той се втурва към нея, но докато се приближава, се чуди дали да ù помогне или да открадне часовника ù. В момента, в който посяга към китката ù, тя идва в съзнание. Между двамата припламва искра. Скоро те се влюбват и започват да вярват, че могат да бъдат щастливи заедно. Бруно обаче не си представя да заживее като всички останали и затова продължава с малките си нелегални дела. Един ден обаче след досаден гаф на неопитен негов помощник дългата ръка на закона се протяга към него. Изабел и Бруно бягат заедно и се озовават в гората. Навлизайки все по-навътре в нея, те наемат лодка и се понасят по течението на реката."
 • "Изабел преподава немски език в градска гимназия. Тя работи по заместване и затова ходи там, където имат такава нужда от нея. Бруно е дребен измамник - краде коли, влиза с взлом в апартаменти. Сивото ежедневие и на двамата е прекъснато от кола, която блъска Изабел пред кафенето, в което Бруно похапва сандвич. Той се втурва към нея, но докато се приближава, се чуди дали да ù помогне или да открадне часовника ù. В момента, в който посяга към китката ù, тя идва в съзнание. Между двамата припламва искра. Скоро те се влюбват и започват да вярват, че могат да бъдат щастливи заедно."
overview u bg-BG
 • "Пол спира да говори след трагичната смърт на родителите си. Отглеждат го двете му лели, възрастни аристократки, които мечтаят да го видят прочут пианист. Животът на трийсетинагодишния мъж преминава между рутината на ежедневието и музикалният акомпанимент на уроците по танци в големия салон. До деня в който се запознава с ексцентричната съседка мадам Пруст и тя му предлага отвара от билки, която, с помощта на музиката, възражда спомените... Първият \"жив\" филм на Силвен Шоме е своеобразно продължение на фантасмагоричния свят от забележителните му анимации \"Трио Белвил\" (2003) и \"Илюзионистът\" (2010). В историята има нещо приказно, спомените са колоритни, а персонажите - едновременно забавни и поетични. Подобно музикална партитура, режисурата ни увлича в една сюрреалистична тоналност, наситена с носталгия и визуална наслада. Конкурсни и фестивални участия: Токио - Конкурсна програма 5 номинации за \"Давид на Донатело\" - за сценография, костюми, звук, грим и прически"
 • "Пол спира да говори след трагичната смърт на родителите си. Отглеждат го двете му лели, възрастни аристократки, които мечтаят да го видят прочут пианист. Животът на трийсетинагодишния мъж преминава между рутината на ежедневието и музикалният акомпанимент на уроците по танци в големия салон. До деня в който се запознава с ексцентричната съседка мадам Пруст и тя му предлага отвара от билки, която, с помощта на музиката, възражда спомените..."
overview u bg-BG
 • "Възстановка на бруталните събития случили се в затвора Атика през септември 1971г., когато затворниците се вдигат на бунт срещу лошите условия на живот и развалената храна, която получават. Взимат за заложници 38 надзиратели и държат властите да изпратят техен представител, който да се запознае с исканията им. След няколко чака преговори обстановката се нагнетява и в затвора избухват кървави бунтове, при които умират хора и от двете страни."
 • "Възстановка на бруталните събития случили се в затвора Атика през септември 1971 г., когато затворниците се вдигат на бунт срещу лошите условия на живот и развалената храна, която получават. Взимат за заложници 38 надзиратели и държат властите да изпратят техен представител, който да се запознае с исканията им. След няколко чака преговори обстановката се нагнетява и в затвора избухват кървави бунтове, при които умират хора и от двете страни."
overview u bg-BG
 • "Възстановка на бруталните събития случили се в затвора Атика през септември 1971г., когато затворниците се вдигат на бунт срещу лошите условия на живот и развалената храна, която получават. Взимат за заложници 38 надзиратели и държат властите да изпратят техен представител, който да се запознае с исканията им. След няколко чака преговори обстановката се нагнетява и в затвора избухват кървави бунтове, при които умират хора и от двете страни. Филмът е реализиран по свидетелските показания на репортера на \"Ню Йорк таймс\" Том Уикър, който е бил един от парламентьорите по случая."
 • "Възстановка на бруталните събития случили се в затвора Атика през септември 1971г., когато затворниците се вдигат на бунт срещу лошите условия на живот и развалената храна, която получават. Взимат за заложници 38 надзиратели и държат властите да изпратят техен представител, който да се запознае с исканията им. След няколко чака преговори обстановката се нагнетява и в затвора избухват кървави бунтове, при които умират хора и от двете страни."
overview u bg-BG
 • "Фантастична екшън комедия, в която Лондон е превърнат в площадка за съревнования между извънземни индивиди и група тийнейджъри. Една обикновена жилищна сграда служи за крепост, а уличните хлапета се чувстват като истински герои. Една битка между земните обитатели и космическите нашественици. Дебют за Джо Корниш, който е вдъхновен от класическите младежки истории от 80-те \"Остани при мен\" и \"Гремлините\"."
 • "Фантастична екшън комедия, в която Лондон е превърнат в площадка за съревнования между извънземни индивиди и група тийнейджъри. Една обикновена жилищна сграда служи за крепост, а уличните хлапета се чувстват като истински герои. Една битка между земните обитатели и космическите нашественици."
overview u bg-BG
 • "Продуцентът-ветеран Роджър Корман (\"Смъртоносна надпревара\") представя тази забавна комедия с гигантски пропорции. Екранната история се фокусира върху начинаещата мажоретка Каси Стратфърд (в ролята Джена Симс), която иска да се превърне в най-известното и желано момиче в колежа. С надеждата за значителна промяна тя взима експериментално лекарство, което бързо превръща мечтата й в реалност. След като се сдобива с красота и впечатляващи атлетически способности, които й помагат да стане част от екипа на колежанските мажоретки, Каси е убедена, че живота й ще се подобри значително. Но скоро става ясно, че лекарството има непредвидени странични ефекти. Тялото на Каси започва да расте неконтролируемо и това слага началото на серия от бурни ситуации с последици не само за нея, но и за жителите на целия град."
 • "Начинаещата мажоретка Каси Стратфърд иска да се превърне в най-известното и желано момиче в колежа. С надеждата за значителна промяна тя взима експериментално лекарство, което бързо превръща мечтата й в реалност. След като се сдобива с красота и впечатляващи атлетически способности, които й помагат да стане част от екипа на колежанските мажоретки, Каси е убедена, че живота й ще се подобри значително. Но скоро става ясно, че лекарството има непредвидени странични ефекти. Тялото на Каси започва да расте неконтролируемо и това слага началото на серия от бурни ситуации с последици не само за нея, но и за жителите на целия град."
overview u bg-BG
 • "Филмът разказва историята на двама тийнейджъри от предградията на Париж. Виктор и Рейнър са две момчета, които искат да избягат от досегашните си животи и да станат част от нещо вълнуващо и специално. За целта те решават да посетят един от най-актуалните парижки нощни клубове и след това да са насладят на градската атмосфера. Пътешествието им обаче ги отвежда в съвсем различна посока и скоро двамата се оказват в центъра на приключение изпълнено с любовни разочарования и сложни приятелски отношения. \"Атомна ера\" е филм за проблемите и израстването на младото поколение в модерните и забързани големи градове."
 • "Филмът разказва историята на двама тийнейджъри от предградията на Париж. Виктор и Рейнър са две момчета, които искат да избягат от досегашните си животи и да станат част от нещо вълнуващо и специално. За целта те решават да посетят един от най-актуалните парижки нощни клубове и след това да са насладят на градската атмосфера. Пътешествието им обаче ги отвежда в съвсем различна посока и скоро двамата се оказват в центъра на приключение изпълнено с любовни разочарования и сложни приятелски отношения."
title u bg-BG
 • "Атлас: Пренебрегването – част 1"
 • "Свитият Атлас: Част 1"
overview u bg-BG
 • "Филмът представя историята на голяма природна катастрофа в древността, вероятната причина, заради която се е появила легендата за Атлантида. Продукцията обединява документалните факти с игрални възстановки. На режисьорския стол е Тони Мичъл, заснел биографичните филми за Карли Саймън и Рой Орбисън, както и успешната телевизионна поредица \"Древните египтяни\", отличена с награда БАФТА. Сред актьорския състав откриваме Рийс Ричи от \"Херкулес\", Стефани Леонидас от сериала \"Неподчинение\" и Тони Капрари от \"Цар на войната\"."
 • "Филмът представя историята на голяма природна катастрофа в древността, вероятната причина, заради която се е появила легендата за Атлантида. Продукцията обединява документалните факти с игрални възстановки."
overview u bg-BG
 • "Терористична групировка известна под името \"Атина\", ръководена от безскрупулния Сон Хук заплашва корийските власти с катастрофални последствия за страната. Агент Джън У от националната агенция по сигурността ще трябва да се справи с конспирацията. По същото време дъщерята на президента Джо Йънг е отвлечена и скрита на сигурно място в Италия. Агент Джън У и екипът му получават нареждане да се погрижат за сигурността на президентската дъщеря, която трябва да бъде транспортирана в родината си възможно най-бързо."
 • "Терористична групировка известна под името \"Атина\", ръководена от безскрупулния Сон Хук заплашва корейските власти с катастрофални последствия за страната. Агент Джън У от националната агенция по сигурността ще трябва да се справи с конспирацията. По същото време дъщерята на президента Джо Йънг е отвлечена и скрита на сигурно място в Италия. Агент Джън У и екипът му получават нареждане да се погрижат за сигурността на президентската дъщеря, която трябва да бъде транспортирана в родината си възможно най-бързо."
tagline a bg-BG
 • null
languages u
 • ["ko","ja","it","en"]
 • ["en","it","ko","ja"]
overview u bg-BG
 • "След като Рики (Антонио Бандерас) е освободен от заведение за душевно болни, той знае какво точно иска. Започва да преследва Марина (Виктория Абрил), порно звезда, с която е правил секс веднъж, за да я убеди да стане негова жена. Тя не е съгласна а той я връзва. Ще я спечели ли с това?"
 • "След като Рики е освободен от заведение за душевно болни, той знае какво точно иска. Започва да преследва Марина, порно звезда, с която е правил секс веднъж, за да я убеди да стане негова жена. Тя не е съгласна а той я връзва. Ще я спечели ли с това?"
overview u bg-BG
 • "Нокре е млада жена, която осъзнава, че ролята на жената съвсем не е само да чете молитви и да се грижи за близките си. Но това, което вълнува семейството й е изчезването на любимия им син. Нокре, заедно с баща си, своята снаха и нейното новородено тръгват на дълъг път през афганистанската пустиня, за да го търсят. Награди и номинации: МФФ Кан - Награда на журито, Награда на екуменическото жури, Номинация за \"Златна палма\"; МФФ Индия - \"Златен паун\" за най-добър филм; МФФ Торонто - Официална селекция; МФФ Лондон - Официална селекция; МФФ Солун - Официална селекция; МФФ Копенхаген - Официална селекция; МФФ Карлови Вари - Официална програма; МФФ Дъблин - Официална програма; МФФ Монреал - Официална програма"
 • "Нокре е млада жена, която осъзнава, че ролята на жената съвсем не е само да чете молитви и да се грижи за близките си. Но това, което вълнува семейството й е изчезването на любимия им син. Нокре, заедно с баща си, своята снаха и нейното новородено тръгват на дълъг път през афганистанската пустиня, за да го търсят."
overview u bg-BG
 • "Погледнете на света с нови очи и преоткрийте радостите на живота. Вал Килмър (\"Светеца\") и носителката на \"Оскар\" Мира Сорвино изживяват страстна любов в този чудесен филм, създаден от автора на \"Пробуждане\" по действителен случай. Депресираната Ейми (Сорвино) се запознава с красивия масажист Върджил (Килмър), който не само успява да я освободи от натрупалото се напрежение, но и става нейният нов приятел. Самовглъбен и изпълнен с разбиране, Върджил се различава от всички други мъже, които Ейми някога е познавала - той е сляп и вижда света по свой собствен начин. Когато сложна хирургическа операция им дава надежда, че Върджил може да възвърне зрението си, той и Ейми са на върха на щастието. Но идва моментът, в който превръзките са свалени и двамата разбират, че всичко си има цена и че животът им се е променил завинаги..."
 • "Депресираната Ейми се запознава с красивия масажист Върджил, който не само успява да я освободи от натрупалото се напрежение, но и става нейният нов приятел. Самовглъбен и изпълнен с разбиране, Върджил се различава от всички други мъже, които Ейми някога е познавала - той е сляп и вижда света по свой собствен начин. Когато сложна хирургическа операция им дава надежда, че Върджил може да възвърне зрението си, той и Ейми са на върха на щастието. Но идва моментът, в който превръзките са свалени и двамата разбират, че всичко си има цена и че животът им се е променил завинаги..."
overview u bg-BG
 • "Единадесет членен екип за борба с безредиците се насочва съм психиатрична клиника в която има бунт и взети заложници. Веднага след като пристигат те се сблъскват с огромна група психично болни пациенти, които са изпуснати от всякакъв контрол. След като успяват да ги отблъснат мъжете от екипа откриват, че двама техни колеги липсват, комуникациите са прекъснати и вратите на лудницата са заключени. Осъзнали, че са в капан те се разделят на три групи и започват да издирват двамата изчезнали и да търсят изход от сградата. Но постоянните странни звуци и религиозни иконографии подсказват, че съзнанията на пациентите не са замъглени единствено от тяхната лудост."
 • "11-членен екип за борба с безредиците се насочва съм психиатрична клиника в която има бунт и взети заложници. Веднага след като пристигат те се сблъскват с огромна група психично болни пациенти, които са изпуснати от всякакъв контрол. След като успяват да ги отблъснат мъжете от екипа откриват, че двама техни колеги липсват, комуникациите са прекъснати и вратите на лудницата са заключени. Осъзнали, че са в капан те се разделят на три групи и започват да издирват двамата изчезнали и да търсят изход от сградата. Но постоянните странни звуци и религиозни иконографии подсказват, че съзнанията на пациентите не са замъглени единствено от тяхната лудост."
overview u bg-BG
 • "Единадесет членен екип за борба с безредиците се насочва съм психиатрична клиника в която има бунт и взети заложници. Веднага след като пристигат те се сблъскват с огромна група психично болни пациенти, които са изпуснати от всякакъв контрол. След като успяват да ги отблъснат мъжете от екипа откриват, че двама техни колеги липсват, комуникациите са прекъснати и вратите на лудницата са заключени. Осъзнали, че са в капан те се разделят на три групи и започват да издирват двамата изчезнали и да търсят изход от сградата. Но постоянните странни звуци и религиозни иконографии подсказват, че съзнанията на пациентите не са замъглени единствено от тяхната лудост. Скоро, спасителната мисия се превръща в безмилостна битка на живот и смърт с обладаните психично болни хора. Междувременно, парламентьора МакГейхи открива, че отговорника за създалата се ситуация е неговия собствен брат и че наближава времето когато ще бъде отворен портала към Ада."
 • "Единадесет членен екип за борба с безредиците се насочва съм психиатрична клиника в която има бунт и взети заложници. Веднага след като пристигат те се сблъскват с огромна група психично болни пациенти, които са изпуснати от всякакъв контрол. След като успяват да ги отблъснат мъжете от екипа откриват, че двама техни колеги липсват, комуникациите са прекъснати и вратите на лудницата са заключени. Осъзнали, че са в капан те се разделят на три групи и започват да издирват двамата изчезнали и да търсят изход от сградата. Но постоянните странни звуци и религиозни иконографии подсказват, че съзнанията на пациентите не са замъглени единствено от тяхната лудост."
overview u bg-BG
 • "Когато съпругът й Макс приема поста на заместник-директор на психиатрична болница, Стела Рафаел (Наташа Ричардсън) и синът й Чарли са принудени да живеят на територията на лудницата. Скоро Стела е привлечена от чаровния пациент Едгар Старк. Въпреки предупрежденията на колегата на съпруга й д-р Клийв (Йън Маккелън), Стела е готова да рискува всичко, за да бъде с Едгар. Страстната им връзка ескалира, а натрапчивото обсебване започва да застрашава любовта, разсъдъка и живота на Стела."
 • "Когато съпругът й Макс приема поста на заместник-директор на психиатрична болница, Стела Рафаел и синът й Чарли са принудени да живеят на територията на лудницата. Скоро Стела е привлечена от чаровния пациент Едгар Старк. Въпреки предупрежденията на колегата на съпруга й д-р Клийв, Стела е готова да рискува всичко, за да бъде с Едгар. Страстната им връзка ескалира, а натрапчивото обсебване започва да застрашава любовта, разсъдъка и живота на Стела."
overview u bg-BG
 • "Един ден Обеликс казва на най-добрия си приятел Астерикс, че е влюбен в прелестната Фалбала, но е твърде срамежлив, за да и признае чувствата си. Докато Астерикс го окуражава да и се обясни, Обеликс научава, че Фалбала обича друг - красивия Трагикомикс. Обеликс е съкрушен... но, късметът му се усмихва, когато Фалбала и Трагикомикс биват отвлечени от римляните. Научавайки, че двамата любовници по всяка вероятност са в Африка, Астерикс и Обеликс без колебание се присъединяват към римските легиони. Така двамата юнаци се надяват, че ще ги открият по-бързо. След куп невероятни приключения, нашите герои се сблъскват със сериозен проблем - Фалбала и Трагикомикс ще бъдат подарени на самия Цезар за рождения му ден. Е, разбира се, не е пропуснато и шеметното надбягване с колесници!"
 • "Един ден Обеликс казва на най-добрия си приятел Астерикс, че е влюбен в прелестната Фалбала, но е твърде срамежлив, за да и признае чувствата си. Докато Астерикс го окуражава да и се обясни, Обеликс научава, че Фалбала обича друг - красивия Трагикомикс. Обеликс е съкрушен... но, късметът му се усмихва, когато Фалбала и Трагикомикс биват отвлечени от римляните. Научавайки, че двамата любовници по всяка вероятност са в Африка, Астерикс и Обеликс без колебание се присъединяват към римските легиони. Така двамата юнаци се надяват, че ще ги открият по-бързо."
overview u bg-BG
 • "Ужасна буря вилнее из тяхното село. За капак, друидът Гетафикс, който би могъл да им помогне, е изпаднал в несвяст, след като е цапардосан от летящ камък, хвърлен от Обеликс по римски воин. Галите се събират в дома на своя главатар, треперещи от страх и молещи боговете за помощ. Някой похлопва на вратата. Те плахо я отварят и виждат, че на прага стои един гадател:,,Бягайте! Вашето село е прокълнато от Боговете! Чумата ще зарази въздуха, който дишате!\" Галите решават да напуснат незабавно селцето си. Само Астерикс и Обеликс решават да останат. А гадателят доволно наблюдава отдалеч суматохата и донася на римляните, които са го изпроводили, какво се случва. Легионите триумфално навлизат в опустялото селце. Центурионът е тъй доволен, че моментално уведомява Цезар: най-после всички гали са сломени."
 • "Ужасна буря вилнее из тяхното село. За капак, друидът Гетафикс, който би могъл да им помогне, е изпаднал в несвяст, след като е цапардосан от летящ камък, хвърлен от Обеликс по римски воин. Галите се събират в дома на своя главатар, треперещи от страх и молещи боговете за помощ. Някой похлопва на вратата. Те плахо я отварят и виждат, че на прага стои един гадател:,,Бягайте! Вашето село е прокълнато от Боговете! Чумата ще зарази въздуха, който дишате!\" Галите решават да напуснат незабавно селцето си. Само Астерикс и Обеликс решават да останат. А гадателят доволно наблюдава отдалеч суматохата и донася на римляните, които са го изпроводили, какво се случва."
overview u bg-BG
 • "Британия често е помагала на галите в борбата им срещу римляните. Но сега, след като вече е покорил галите, Цезар решава да нападне Британските острови. Британската армия е водена от Касивеланос. Въпреки присъщата им храброст, странните навици на британците водят до оттеглянето им от бойното поле. Всеки ден, точно в пет часа, те зарязват битката и сядат да пият гореща вода. Нещо повече - в събота и неделя те въобще отказват да воюват. Опитният стратег Юлий Цезар заповядва на своите бойци да нападат само в 17ч. през седмицата и по цял ден през уикенда. Така че Касивеланос скоро трябва да се предаде. Цяла Британия е окупирана. Само едно селце в областта Кантиум е останало извън обсега на нашествениците. Но колко ли дълго ще издържи? За щастие, един галски роднина на име Астерикс може би ще склони да им помогне! А ако пък донесе със себе си и цяла бъчва от могъщата магическа отвара, то остатъкът от британската армия бързо ще стъпи на крака и ще надвие римляните..."
 • "Британия често е помагала на галите в борбата им срещу римляните. Но сега, след като вече е покорил галите, Цезар решава да нападне Британските острови. Британската армия е водена от Касивеланос. Въпреки присъщата им храброст, странните навици на британците водят до оттеглянето им от бойното поле. Всеки ден, точно в пет часа, те зарязват битката и сядат да пият гореща вода. Нещо повече - в събота и неделя те въобще отказват да воюват. Опитният стратег Юлий Цезар заповядва на своите бойци да нападат само в 17ч. през седмицата и по цял ден през уикенда. Така че Касивеланос скоро трябва да се предаде. Цяла Британия е окупирана. Само едно селце в областта Кантиум е останало извън обсега на нашествениците. Но колко ли дълго ще издържи?"
overview u bg-BG
 • "Любимите ви герои от комиксите Астерикс и Обеликс, отново са тук, за да ни поднесат поредната порция невероятни приключения. Непокорните гали отказват да плащат данъци и си навличат гнева на римския император Юлий Цезар (Готфрид Джон). Но нищо не може да ги уплаши, щом имат от своята прочута магическа отвара, даряваща ги със свръхчовешка сила. Тя ще им помогне да се справят с безчетните римски легиони и със злия Подлеций (Роберто Бенини), наумил си с хитрост да завладее трона на Рим. Наивността на Обеликс (Жерар Депардийо) докарва големи неприятности на Астерикс (Кристиан Клавие) и го изправя пред ред изпитания. Ала двамата верни другари се справят с всичко и нищо не може да ги раздели - нито лукавите римляни, нито дори красивата Фалбала (Летисия Каста), в която Обеликс безумно се влюбва. Не пропускайте тази великолепна приключенска комедия, подходяща за цялото семейство."
 • "Непокорните гали отказват да плащат данъци и си навличат гнева на римския император Юлий Цезар. Но нищо не може да ги уплаши, щом имат от своята прочута магическа отвара, даряваща ги със свръхчовешка сила. Тя ще им помогне да се справят с безчетните римски легиони и със злия Подлеций, наумил си с хитрост да завладее трона на Рим. Наивността на Обеликс докарва големи неприятности на Астерикс и го изправя пред ред изпитания. Ала двамата верни другари се справят с всичко и нищо не може да ги раздели - нито лукавите римляни, нито дори красивата Фалбала, в която Обеликс безумно се влюбва."
overview u bg-BG
 • "Наемният убиец ветеран Джон Джей (Робърт Дювал) получава най-трудната поръчка в кариерата си. Да замине за Аржентина, да убие корумпиран генерал и да се върне в Америка за по-малко от три дни. Но когато неочаквано мисията се отлага, Джон започва да обикаля нощните клубове на Буенос Айрес, попадайки в опияняващата прегръдка на тангото, на прелъстителна знойна танцьорка (Педраза)... и на зловещо предателство."
 • "Наемният убиец ветеран Джон Джей получава най-трудната поръчка в кариерата си. Да замине за Аржентина, да убие корумпиран генерал и да се върне в Америка за по-малко от три дни. Но когато неочаквано мисията се отлага, Джон започва да обикаля нощните клубове на Буенос Айрес, попадайки в опияняващата прегръдка на тангото, на прелъстителна знойна танцьорка... и на зловещо предателство."
overview u bg-BG
 • "Действието започва през 1980 г., когато на търг в Лондон са изнесени материали, хвърлящи светлина върху опита за покушение срещу Рузвелт, Сталин и Чърчил по време на срещата им в Техеран през 1943 г...."
 • "Действието започва през 1980 г., когато на търг в Лондон са изнесени материали, хвърлящи светлина върху опита за покушение срещу Рузвелт, Сталин и Чърчил по време на срещата им в Техеран през 1943 г..."
overview u bg-BG
 • "Още с появата си през 1987 г. АССА се превръща в културен феномен от времето на Перестройката. Филмът разказва за младия музикант Банан, който се влюбва в любимата на гангстера Кримов Алика. Тяхната история обаче далеч не завършва щастливо. В същото време паралелна сюжетна линия ни пренася назад във времето, през XVIII век, и ни въвлича в заговор за убийство. АССА е изпълнена и с музикалните изпълнения на забранените навремето рок групи \"Кино\", \"Аквариум\" и \"Браво\" и толерира героите на ъндърграунд изкуството. Награди и номинации Сан Себастиан '88 - Специалната награда на журито; Наградите \"Ника\" '88 - най-добър художник на продукция (Марксен Гаукман-Свредлов) и номинация за най-добър филм; Фантаспорто '89 - номинация за най-добър филм"
 • "Филмът разказва за младия музикант Банан, който се влюбва в любимата на гангстера Кримов Алика. Тяхната история обаче далеч не завършва щастливо. В същото време паралелна сюжетна линия ни пренася назад във времето, през XVIII век, и ни въвлича в заговор за убийство."
overview u bg-BG
 • "Двете добри приятелки Кейт и Хлои живеят в Ню Йорк. Кейт припечелва като стриптизьорка, а Хлои дава яйцеклетки на бездетни двойки. Веднъж им идва идеята да се върнат в малкия град,където са родени и да участват в конкурс за красота, който не са могли да спечелят, когато са били деца. Пътят е дълъг и ги чакат много приключения."
 • "Двете добри приятелки Кейт и Хлои живеят в Ню Йорк. Кейт припечелва като стриптизьорка, а Хлои дава яйцеклетки на бездетни двойки. Веднъж им идва идеята да се върнат в малкия град, където са родени и да участват в конкурс за красота, който не са могли да спечелят, когато са били деца. Пътят е дълъг и ги чакат много приключения."
overview u bg-BG
 • "Хонконгското кино на \"мечовете и сандалите\" получи първия си арт-филм в лицето на дългоочаквания \"Пепелта на времето\" - вълнуваща елегия за героичната, но мрачна душевност, нанасяща удар право в сърцето на китайската традиция на дуелите. Изумителен и винаги дързък, този филм е сложна съвкупност от влияния, изменящ правилата на традиционния жанр. След много приключения на младини и след като брат му отнема любимата, Уян Фен се е заел да ръководи организация за решаване на проблеми, наемайки майстори на меча за мръсни поръчки. Всяка година го навестява приятелят му Хуан, който също е нещастно влюбен; по-късно Хуан посещава бившата любима на Уян, тъгуваща в своя дом в планината Бяла камила. Уян е нает от Мурон Ян да убие Хуан, който навремето е зарязал сестрата на Ян - Ин. Ин също наема Уян, но за да убие брат й..."
 • "След много приключения на младини и след като брат му отнема любимата, Уян Фен се е заел да ръководи организация за решаване на проблеми, наемайки майстори на меча за мръсни поръчки. Всяка година го навестява приятелят му Хуан, който също е нещастно влюбен; по-късно Хуан посещава бившата любима на Уян, тъгуваща в своя дом в планината Бяла камила. Уян е нает от Мурон Ян да убие Хуан, който навремето е зарязал сестрата на Ян - Ин. Ин също наема Уян, но за да убие брат й..."
overview u bg-BG
 • "Авторът Грегъри Колбърт е фотограф и от 1992 до около началото на новия век прави повече от 30 експедиции из екзотични страни като Индия, Египет или Кения, а темата която го вълнува е релациите, диалозите и изобщо общуването между природата, животните и хората. Резултатът от неговите търсения всъщност е Ashes and Snow. Това е един по-различен филм, който разказва с картини, почти без говор, за едно пътуване...от себе си към...себе си..."
 • "Авторът Грегъри Колбърт е фотограф и от 1992 до около началото на новия век прави повече от 30 експедиции из екзотични страни като Индия, Египет или Кения, а темата която го вълнува е релациите, диалозите и изобщо общуването между природата, животните и хората. Резултатът от неговите търсения всъщност е Ashes and Snow."
overview u bg-BG
 • "Младата и объркана Хейли е предводителка на група тинейджърки, които обират туристи по британското крайбрежие. Хейли е почти жена - дива, необуздана и пресметлива. Тя се грижи за приятелките си и ги убеждава, че скоро ще се отърват от ужасното си ежедневие, бедността и разпадащите се семейства. Но преди да осъществят мечтите си, Хейли се сблъсква с младия полицай Даниел, който е красив, силен и чувствителен - всичко, което тя търси.... и нещо повече."
 • "Младата и объркана Хейли е предводителка на група тинейджърки, които обират туристи по британското крайбрежие. Хейли е почти жена - дива, необуздана и пресметлива. Тя се грижи за приятелките си и ги убеждава, че скоро ще се отърват от ужасното си ежедневие, бедността и разпадащите се семейства. Но преди да осъществят мечтите си, Хейли се сблъсква с младия полицай Даниел, който е красив, силен и чувствителен - всичко, което тя търси... и нещо повече."
overview u bg-BG
 • "\"Както ви харесва\" с режисьор Теа Шарок е красива и енергична версия на романтичната история. Пиесата събира в себе си любовни бележки, поезия, брилянтен диалог, елегантна сатира, клоунада и страст - качества, заради които не бива да се пропуска подобно визуално преживяване. Историята разказва как Розалинда (Наоми Фредерик), дъщерята на заточен херцог, се влюбва Орландо (Джак Ласки) на един боксов мач. Нейният властен чичо, който ревнува от популярността й, я прогонва далеч от дома. Преоблечена като момче, Розалинда тръгва заедно с братовчедка си Целия и шутът Точилко, решена на всяка цена да открие баща си в Арденската гора. Тук тя отново среща Орландо и използвайки дегезировката си го съветва как да стане майстор в любовта и ухажването."
 • "Пиесата събира в себе си любовни бележки, поезия, брилянтен диалог, елегантна сатира, клоунада и страст - качества, заради които не бива да се пропуска подобно визуално преживяване. Историята разказва как Розалинда, дъщерята на заточен херцог, се влюбва Орландо на един боксов мач. Нейният властен чичо, който ревнува от популярността й, я прогонва далеч от дома. Преоблечена като момче, Розалинда тръгва заедно с братовчедка си Целия и шутът Точилко, решена на всяка цена да открие баща си в Арденската гора. Тук тя отново среща Орландо и използвайки дегизировката си го съветва как да стане майстор в любовта и ухажването."
overview u bg-BG
 • "Кенет Брана се завръща към режисурата (след 6-годишно прекъсване) - и към Шекспир - с една от най-популярните комедии на Барда. Розалинд е дъщеря на осъдения на изгнание Херцог, отгледана в двореца на своя чичо заедно с братовчедка си Силия. Ала ето че Розалинд се влюбва в младия Орландо, което води и до нейното заточение. Дегизирана като млад мъж - и придружена от Силия и Тъчстоун, придворния шут - тя поема на път към магическата гора Арден. Там спътниците срещат Орландо, което провокира началото на куп сложни и фарсови уловки и преобличания... С обичайното за филмите му присъствие на звезден актьорски състав, Брана постига магическа, екзотична и действително извън времето феерия, в която всички раси и култури се смесват и където изглежда всичко може да се случи."
 • "Розалинд е дъщеря на осъдения на изгнание Херцог, отгледана в двореца на своя чичо заедно с братовчедка си Силия. Ала ето че Розалинд се влюбва в младия Орландо, което води и до нейното заточение. Дегизирана като млад мъж - и придружена от Силия и Тъчстоун, придворния шут - тя поема на път към магическата гора Арден. Там спътниците срещат Орландо, което провокира началото на куп сложни и фарсови уловки и преобличания..."
overview u bg-BG
 • "Зара е популярна дива из баровете на Будапеща. Преследвана е от десетки ухажори, но живее с писателя Карл Салтер. Един ден в къщата на писателя се появява странен господин, който твърди, че Зара всъщност се казва Мария и е загубила паметта си по време на Първата световна война. Зара се съгласява да отиде с господина, който я води при италианския офицер Бруно. Военният ще се опита да възстанови случки от миното на Мария, за да възвърне паметта й. Никой обаче не е сигурен дали Зара всъщност е Мария."
 • "Зара е популярна дива из баровете на Будапеща. Преследвана е от десетки ухажори, но живее с писателя Карл Салтер. Един ден в къщата на писателя се появява странен господин, който твърди, че Зара всъщност се казва Мария и е загубила паметта си по време на Първата световна война. Зара се съгласява да отиде с господина, който я води при италианския офицер Бруно. Военният ще се опита да възстанови случки от миналото на Мария, за да възвърне паметта й. Никой обаче не е сигурен дали Зара всъщност е Мария."
overview u bg-BG
 • "Във впечатляващия дебютен филм на Лейла Бузид \"Като отворя очи\" действието се развива няколко месеца преди Арабската пролет и проследява живота на едно младо момиче през лятото на 2010 г. По времето, когато наближава края на правителството на Бен Али, своенравната осемнадесетгодишна Фара се присъединява към \"Джуйма\", политически ангажирана рок група, против волята на родителите си, които се надяват тя да стане лекарка. Откривайки удоволствията на нощен Тунис, тя също така се сблъсква с опасностите на един режим, който наблюдава и прониква в нейното ежедневие."
 • "Действието се развива няколко месеца преди Арабската пролет и проследява живота на едно младо момиче през лятото на 2010 г. По времето, когато наближава края на правителството на Бен Али, своенравната 18-годишна Фара се присъединява към \"Джуйма\", политически ангажирана рок група, против волята на родителите си, които се надяват тя да стане лекарка. Откривайки удоволствията на нощен Тунис, тя също така се сблъсква с опасностите на един режим, който наблюдава и прониква в нейното ежедневие."
overview u bg-BG
 • "Филмът е базиран на едноименния роман на писателя Уилям Фолкнър, публикуван за първи път през 1930-та година. Историята разказва за опитите на бедно семейство от провинциална Америка да погребе своя най-обичан и уважаван член - майката Ади Бъндрен. Действието е ситуирано в щата Мисисисипи, а в центъра на сюжета са синовете на Ади Каш, Дарл и Джуъл. Състоянието на болната майка се влошава с всеки изминал ден и всички от семейството са наясно, че е само въпрос на време преди тя да почине. Известен като един от най-добрите дърводелци в района Каш започва да работи по специален ковчег в който ще бъде погребана Ади. Междувременно Дарл и Джуъл поемат повечето задължения на семейството, а съседите Върнън Тъл и неговите дъщеря и съпруга помагат с каквото могат на болната Ади. Въпреки всичко след няколко дни тя умира."
 • "Действието е ситуирано в щата Мисисисипи, а в центъра на сюжета са синовете на Ади Каш, Дарл и Джуъл. Състоянието на болната майка се влошава с всеки изминал ден и всички от семейството са наясно, че е само въпрос на време преди тя да почине. Известен като един от най-добрите дърводелци в района Каш започва да работи по специален ковчег в който ще бъде погребана Ади. Междувременно Дарл и Джуъл поемат повечето задължения на семейството, а съседите Върнън Тъл и неговите дъщеря и съпруга помагат с каквото могат на болната Ади. Въпреки всичко след няколко дни тя умира."
overview u bg-BG
 • "Религиозна секта се саморазправя с мъж, когото обвинява за убийството на техния духовен водач. Само че много скоро започват да се съмняват в първоначално разработената версия и все повече допускат, че може би са сгрешили с прибързаните си действия и са похитили погрешен човек. Режисьорски дебют за Джонатан Мосек, който кани номинираните за \"Златен глобус\" Анди Макдауъл и Брайън Кокс, както и независимата икона Франк Уейли за тази заплетена криминална история."
 • "Религиозна секта се саморазправя с мъж, когото обвинява за убийството на техния духовен водач. Само че много скоро започват да се съмняват в първоначално разработената версия и все повече допускат, че може би са сгрешили с прибързаните си действия и са похитили погрешен човек."
overview u bg-BG
 • "Луси Даймънд винаги е била мъжко момиче. Повечето й приятели са момчета, а отношенията й с нейния баща Чък са винаги добри, въпреки че заради работата си той прекарва повечето време от годината в Канада. От своя страна майката на Луси, Лейни Даймънд, винаги е била снизходителна към своята дъщеря и дори й разрешава да кара семейната кола, независимо, че тя не е достатъчно голяма за шофьорска книжка. Когато Луси навършва 16 години тя осъзнава напълно своята женственост и сексуалност и постепенно научава повече за семейството си. Не след дълго тя зарязва момчешкото си поведение и започва тайно да се среща с младо момче на име Кени. Междувременно става ясно, че брака на родителите й не е толкова стабилен колкото изглежда. Луси научава, че времето което баща й прекарва извън страната е прекалено дълго дори за най-заетите професионалисти, а на пръв поглед изглежда, че майка й изобщо не е засегната от постоянното отсъствие на своя съпруг."
 • "Луси Даймънд винаги е била мъжко момиче. Повечето й приятели са момчета, а отношенията й с нейния баща Чък са винаги добри, въпреки че заради работата си той прекарва повечето време от годината в Канада. От своя страна майката на Луси, Лейни Даймънд, винаги е била снизходителна към своята дъщеря и дори й разрешава да кара семейната кола, независимо, че тя не е достатъчно голяма за шофьорска книжка. Когато Луси навършва 16 години тя осъзнава напълно своята женственост и сексуалност и постепенно научава повече за семейството си. Не след дълго тя зарязва момчешкото си поведение и започва тайно да се среща с младо момче на име Кени."
overview u bg-BG
 • "Неочаквано за всички, в разцвета на силите си, умира Кай Скауг, човек енергичен и делови, притежател на крупна параходна компания, собственик на вили, апартаменти, акции. На погребалната церемония се събира неговото семейство: майка му, брат му и сестра му със съпрузите си, племенници и братовчеди - накратко неговите наследници. Тези хора се познават само привидно и повърхностно, но отсега нататък ще бъдат тясно свързани от наследството. Защото в своето завещание покойният е заявил, че само едно задружно семейство има право да го наследи и да поеме създаденото от него дружество. Ако близките му не се споразумеят, цялото състояние ще премине в службите на борба с рака. Наследството променя живота на сродниците и раздухва стари конфликти. И когато накрая всички са демаскирани, остава основният въпрос: кой е създал това богатство? И кой заслужава да го наследи?"
 • "Неочаквано за всички, в разцвета на силите си, умира Кай Скауг, човек енергичен и делови, притежател на крупна параходна компания, собственик на вили, апартаменти, акции. На погребалната церемония се събира неговото семейство: майка му, брат му и сестра му със съпрузите си, племенници и братовчеди - накратко неговите наследници. Тези хора се познават само привидно и повърхностно, но отсега нататък ще бъдат тясно свързани от наследството. Защото в своето завещание покойният е заявил, че само едно задружно семейство има право да го наследи и да поеме създаденото от него дружество."
overview u bg-BG
 • "Когато болницата ти се е превърнала във военна зона, трябва да се бориш и да спасяваш животи. Група лекари от болница за ветерани са изправени пред сериозен проблем, пациентите са многократно повече от леглата в лечебното заведение. Основните виновници за ситуацията са административните чиновници. Лекарите решават, че могат да нарушат правилата на болницата и да не се съобразят с изискванията на своите шефове, и пристъпват към извънпланови операции. Режисьор на филма е Хауърд Дъч, създал култови комедии като \"Почти прекрасно\" и \"По-сърдити старчета\"."
 • "Когато болницата ти се е превърнала във военна зона, трябва да се бориш и да спасяваш животи. Група лекари от болница за ветерани са изправени пред сериозен проблем, пациентите са многократно повече от леглата в лечебното заведение. Основните виновници за ситуацията са административните чиновници. Лекарите решават, че могат да нарушат правилата на болницата и да не се съобразят с изискванията на своите шефове, и пристъпват към извънпланови операции."
overview u bg-BG
 • "Млад плейбой, който често прекалява с алкохола е на път да загуби голямото наследство, което го очаква, след като се влюбва в жена, която семейството му не одобрява. Игрален дебют за телевизионния режисьор Джейсън Уинър, който екранизира едноименната пиеса на сценариста Питър Бейнъм /\"Борат\", \"Бруно\"/. Героите са взаимствани от двете части на класиката \"Артър\" на Стив Гордън, който беше номиниран за \"Оскар\" за оригинален сценарий."
 • "Млад плейбой, който често прекалява с алкохола е на път да загуби голямото наследство, което го очаква, след като се влюбва в жена, която семейството му не одобрява."
overview u bg-BG
 • "Артър /Дъдли Мур с номинация за \"Оскар\"/ е богат безделник, чийто дни протичат по партита и забави. Основната мисъл, която тормози богаташа е как да стане още по-богат като получи милионите на своето семейство. Но условието на родителите е едно - Артър трябва да се ожени за момичето, което те са избрали. Само че Артър изобщо не харесва избраницата и се влюбва в обикновена сервитьорка. При това положение ще има ли сватба и милиони и дали любовта може да мине на заден план заради парите."
 • "Артър е богат безделник, чийто дни протичат по партита и забави. Основната мисъл, която тормози богаташа е как да стане още по-богат като получи милионите на своето семейство. Но условието на родителите е едно - Артър трябва да се ожени за момичето, което те са избрали. Само че Артър изобщо не харесва избраницата и се влюбва в обикновена сервитьорка. При това положение ще има ли сватба и милиони и дали любовта може да мине на заден план заради парите."
overview u bg-BG
 • "Писателят на паранормални истории Гидеон Харлакс се забърква в битка между силите на доброто, представени от ангела Хелит, и злото - чийто представител е коварният му брат Азраил. Докато пътува с ферибот от Оксфорд до Дания, Харлакс става свидетел на древно предание, според което е възможно съвсем скоро Земята да бъде разрушена. Сред актьорския състав откриваме Даниел Дей Луис, за когото това е една от първите появи на екран."
 • "Писателят на паранормални истории Гидеон Харлакс се забърква в битка между силите на доброто, представени от ангела Хелит, и злото - чийто представител е коварният му брат Азраил. Докато пътува с ферибот от Оксфорд до Дания, Харлакс става свидетел на древно предание, според което е възможно съвсем скоро Земята да бъде разрушена."
overview u bg-BG
 • "Филмът е вдъховен от героите на \"Алиса в Страната на чудесата\", пиесата на Самюъл Бекет \"В очакване на Годо\" и древногръцката трагедия \"Антигона\". Млади палестински актриси трябва да се справят с военното положение и неравенството между половете, насилието и тъгата, както на сцената, така и в живота. Тяхно вдъхновение е примерът на обичния режисьор и мирен активист Джулиано Мер-Хамис, убит на 4-ти април 2011г. пред Театъра на свободата в бежанския лагер в Дженин. Актрисите подхождат с неочаквано въображение в една брутална обстановка за да създадат своя артистичен бунт - живо и смело изобразяване на младото активно поколение в Палестина. Награди и номинации: МФФ Берлин - Награда Cinema Fairbindet; MedFilm фестивал Рим - Награда \"Отворени очи\""
 • "Млади палестински актриси трябва да се справят с военното положение и неравенството между половете, насилието и тъгата, както на сцената, така и в живота. Тяхно вдъхновение е примерът на обичния режисьор и мирен активист Джулиано Мер-Хамис, убит на 4-ти април 2011г. пред Театъра на свободата в бежанския лагер в Дженин. Актрисите подхождат с неочаквано въображение в една брутална обстановка за да създадат своя артистичен бунт - живо и смело изобразяване на младото активно поколение в Палестина."
spoken_languages u
 • ["ar","en","he"]
 • ["en","ar","he"]
overview u bg-BG
 • "Изкуството е оръжие! Това мото все още важи в Кайро. След 30 години еднолично управление президентът Мубарак е свален от своя народ. Сега улиците принадлежат на тях - на младите бунтовници и артисти. Графити артистите и художниците карат стените да проговорят. Те си спомнят дните на битки чрез кървави портрети, времената на анархия чрез диви колажи, опитите за освобождение от сексуално потисничество чрез скандални картини. Стените стават хроника на случилите се събития, а електро поп и рап звучат под формата на завладяващ саундтрак. Еуфорията обаче е последвана от разрушение. НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ Лайпциг '13 - Почетна награда Биариц '14 - Наградата \"Télérama\" Женева '14 - Награда \"Виера де Мело\""
 • "Изкуството е оръжие! Това мото все още важи в Кайро. След 30 години еднолично управление президентът Мубарак е свален от своя народ. Сега улиците принадлежат на тях - на младите бунтовници и артисти. Графити артистите и художниците карат стените да проговорят. Те си спомнят дните на битки чрез кървави портрети, времената на анархия чрез диви колажи, опитите за освобождение от сексуално потисничество чрез скандални картини. Стените стават хроника на случилите се събития, а електро поп и рап звучат под формата на завладяващ саундтрак. Еуфорията обаче е последвана от разрушение."
overview u bg-BG
 • "Има изкуство във всяко престъпление. Сандра Уокър - арт експерт от Ню Йорк се завръща към любимите си места и при мъжът, когото е обичала, когато е изпратена в живописния град Барселона, за да помогне в разследването на серия обири в тази екшън-драма. Сандра (Елън Помпео, Хвани ме, ако можеш) е изпратена от богат клиент да му върне открадната картина, която той е наел от барселонски музей. Тя поема задачата заедно с бившия си приятел, но разследването ги отвежда до безмилостен руски гангстер и когато нейният живот е в опасност, охладнелият й съпруг Брус (Уилям Болдуин, Обратна тяга), ченге от Ню Йорк, пристига за да я отведе в къщи. С намерението да се отърве от него, тя му припомня, че в Барселона той няма никакви права. Но когато обирите продължават и всички улики сочят към нея, те ще трябва да заработят заедно, за да разкрият престъпленията - и да изчистят името й."
 • "Сандра Уокър - арт експерт от Ню Йорк се завръща към любимите си места и при мъжът, когото е обичала, когато е изпратена в живописния град Барселона, за да помогне в разследването на серия обири в тази екшън-драма. Сандра е изпратена от богат клиент да му върне открадната картина, която той е наел от барселонски музей. Тя поема задачата заедно с бившия си приятел, но разследването ги отвежда до безмилостен руски гангстер и когато нейният живот е в опасност, охладнелият й съпруг Брус, ченге от Ню Йорк, пристига за да я отведе в къщи."
tagline a bg-BG
 • "Има изкуство във всяко престъпление."
spoken_languages u
 • ["es","en","ru"]
 • ["en","es","ru"]
overview u bg-BG
 • омедия на ужасите или по-точно - пародия на характерния американски жанр \"филми на ужасите.\" Капра си позволява да се шегува с едни от най-знаменитите фигури на жанра - изкуствения човек на д-р Франкенщайн и с неговия изпълнител - Борис Карлоф..."
 • "Капра си позволява да се шегува с едни от най-знаменитите фигури на жанра - изкуствения човек на д-р Франкенщайн и с неговия изпълнител - Борис Карлоф..."
overview u bg-BG
 • "Херберт Кнуп играе Райнър Берг - мизантроп, който живее изолирано и без приятели. \"Хлябът е като живота - рано или късно става твърд.\" - това е мотото в живота на Берг. Той работи в цех за месо, като отговаря за замразяването и поддръжката на температурата в хладилното помещение. Преди това той е бил шеф на компанията, но поради нещастно стечение на обстоятелствата е принуден да работи като най-прост работник. Но Райнър се чувства добре в студения си, подреден живот. Но един прекрасен ден, съдбата го свързва с Тобаяс Мьорер, който трябва да му стане партньор и за целта Берг трябва да го обучи. Това ще промени живота и на двамата завинаги."
 • "Райнър Берг е мизантроп, който живее изолирано и без приятели. \"Хлябът е като живота - рано или късно става твърд.\" - това е мотото в живота на Берг. Той работи в цех за месо, като отговаря за замразяването и поддръжката на температурата в хладилното помещение. Преди това той е бил шеф на компанията, но поради нещастно стечение на обстоятелствата е принуден да работи като най-прост работник. Но Райнър се чувства добре в студения си, подреден живот. Но един прекрасен ден, съдбата го свързва с Тобаяс Мьорер, който трябва да му стане партньор и за целта Берг трябва да го обучи. Това ще промени живота и на двамата завинаги."
overview u bg-BG
 • "Сценарият на продукцията с бюджет от 2 милиона евро е базиран на едноименния графичен роман на писателя Пако Рока, а действието е ситуирано в дом за пенсионери. В центъра на сюжета са двама възрастни мъже, единият от които страда от болестта на Алцхаймер, които се сприятеляват и споделят своите преживявания и проблеми. Единият от двамата главни персонажи, който е пенсиониран банков мениджър, е принуден да се справя с повече препятствия в новия си дом отколкото е очаквал."
 • "В центъра на сюжета са двама възрастни мъже, единият от които страда от болестта на Алцхаймер, които се сприятеляват и споделят своите преживявания и проблеми. Единият от двамата главни персонажи, който е пенсиониран банков мениджър, е принуден да се справя с повече препятствия в новия си дом отколкото е очаквал."
spoken_languages u
 • ["gl","en","es"]
 • ["en","gl","es"]
overview u bg-BG
 • "Филмът е по романа на Синклер Луис \"Мартин Ароусмит\" и представя историята на учен, който е изпратен в опасен район, в който върлува чума, за да направи проучване за създаване на ваксина. Филмът остава в историята като първият американски звуков филм, в който е представен чернокож персонаж, завършил престижен университет и говорещ перфектен английски - революционно виждане за началото на 30-те. Лентата са нарежда сред претендентите за най-добър филм на наградите \"Оскар\". Получава и още три номинации: за най-добър сценарий, операторско майсторство и сценография."
 • "Филмът представя историята на учен, който е изпратен в опасен район, в който върлува чума, за да направи проучване за създаване на ваксина. Филмът остава в историята като първият американски звуков филм, в който е представен чернокож персонаж, завършил престижен университет и говорещ перфектен английски - революционно виждане за началото на 30-те."
overview u bg-BG
 • "В една обикновена вечер жена (Софи Марсо) пристига в полицейското управление и признава за извършеното преди доста години убийство на своя жесток съпруг. По време на разпитите става ясно, че колкото повече време тя прекарва на свобода толкова повече се увеличават и съмненията й относно собственото й психично състояние. Но скоро започват да се появяват и значителни противоречия. Защо тази жена, която никой не би заподозрял в нещо нередно, признава всичко и иска да бъде задържана и впоследствие осъдена? И защо полицията изявява толкова силен интерес към нея? Мистерията продължава да се усложнява и въпросите са повече от отговорите. Кой ще спечели от създалата се ситуация и ще бъде ли разкрита цялата истина около мистериозната жена?"
 • "В една обикновена вечер жена пристига в полицейското управление и признава за извършеното преди доста години убийство на своя жесток съпруг. По време на разпитите става ясно, че колкото повече време тя прекарва на свобода толкова повече се увеличават и съмненията й относно собственото й психично състояние. Но скоро започват да се появяват и значителни противоречия. Защо тази жена, която никой не би заподозрял в нещо нередно, признава всичко и иска да бъде задържана и впоследствие осъдена? И защо полицията изявява толкова силен интерес към нея?"

Can't find a movie or TV show? Login to create it.

Global

s focus the search bar
p open profile menu
esc close an open window
? open keyboard shortcut window

On media pages

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(right arrow) go to next season
(left arrow) go to previous season

On TV episode pages

(right arrow) go to next episode
(left arrow) go to previous episode

On all image pages

a open add image window

On all edit pages

t open translation selector
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l go to last reply
ctrl+ enter submit your message
(right arrow) next page
(left arrow) previous page