Translations 6

English (en-US)

Leslie Mann (born March 26, 1972), is an American actress best known for her roles in comedic films, many of which are collaborations with her husband, Judd Apatow.

Description above from the Wikipedia article Leslie Mann, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.

French (fr-FR)

Leslie Mann (née le 26 mars 1972), est une actrice américaine mieux connue pour ses rôles dans des films comiques, dont beaucoup sont des collaborations avec son mari, Judd Apatow.

German (de-DE)

Hungarian (hu-HU)

Leslie Mann 1972. március 26-án született San Franciscóban. Édesanyja nevelte, aki ingatlanügynökként dolgozott. Anyai nagyanyja finn származású volt. A középiskola elvégzése után egy komikuscsapattal, a The Groundlings-szal tanult, főleg az improvizáció alapjait sajátította el, az egyetemen pedig rövid ideig kommunikáció szakra is járt.

17 évesen már tévés reklámokban szerepelt, majd olyan tévésorozatokban tűnt fel, mint a Birdland és a The Wright Verdicts. Első fontosabb szerepét a Ben Stiller rendezésében bemutatott A kábelbarátban (1996) kapta, a főbb szerepeket Jim Carrey és Matthew Broderick alakították. A film forgatásán ismerkedett meg későbbi férjével, a producer Judd Apatow-val, aki állítólag már a casting alkalmával felfigyelt rá. Mann továbbra is többnyire vígjátékokban kapott lehetőséget: az Apafejben (1999) Adam Sandler, az Narancsvidékban (2002) Jack Black oldalán láthattuk, egyik legismertebb szerepét pedig Steve Carell partnereként játszotta a A 40 éves szűzben (2005). Férje egyik sikeres, Felkoppintva (2007) című vígjátékában két lányával játszott együtt, a főbb szerepekben Seth Rogent és Paul Ruddot láthattuk. A film több mint 200 millió dollárt hozott a konyhára. Apatow következő filmjében, a Ki nevet a végén?ben (2009) Adam Sandlerrel és Seth Rogennel alkottak egy csapatot, ugyanebben az évben készült a sikeres Szeretlek, Phillip Morris (Ewan McGregorral és Jim Carrey-vel), melyet a Sundance Filmfesztiválon mutattak be. A 2011-es animációs filmben, a Rioban szinkronszínészként műkdödött közre, 2012-ben pedig a Felkoppintva folytatásának tekinthető 40 és annyi című filmben tűnt fel ismét. 2013-ban Sofia Coppola Lopom a sztárom című filmjében Emma Watson anyját alakította.

Apatow-val 1997 óta házasok, két lányuk született.

Korean (ko-KR)

Russian (ru-RU)

You need to be logged in to continue. Click here to login or here to sign up.

Can't find a movie or TV show? Login to create it.

Global

s focus the search bar
p open profile menu
esc close an open window
? open keyboard shortcut window

On media pages

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(right arrow) go to next season
(left arrow) go to previous season

On TV episode pages

(right arrow) go to next episode
(left arrow) go to previous episode

On all image pages

a open add image window

On all edit pages

t open translation selector
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l go to last reply
ctrl+ enter submit your message
(right arrow) next page
(left arrow) previous page