Translations 2

English (en-US)

Romanian (ro-RO)

Irina Movila este o cunoscuta actrita de origine romana, care a jucat de-a lungul carierei sale in numeroase filme.

A absolvit in 1991 Academia de Teatru si Film, la clasa profesorului Mircea Albulescu. A interpretat numeroase roluri printre care cel al Cristnei in 1988 in “Moartea unui artist”, un an mai tarziu a jucat in “Cenusa pasarii din vis”. In 1992 a jucat in filmele “Inspectorul Van Lock” si “Hotel de lux”, ambele filme fiind in regia sotului sau, Dan Pita.

La Teatrul National Bucuresti a jucat in “O noapte furtunoasa” si “Revizorul” in 2002, un an mai tarziu a aparut in “Visul unei nopti de vara”, iar in 2010 joaca in “Livada de visini”. La Teatrul Mic a interpretat diferite roluri intre 1992-2001, jucand in piese ca “Equs”, “Pescarusul”, “Troia” in 1994, “Negutatorul din Venetia” iar in 2001 “Pusca de vanatoare”.

In 1999 am putut-o vedea pe scena Teatrului National din Timisoara in “Femeia in rosu”. In 2002 la Sala Radiofuziunii Romane, a participat la un recital de poezie populara cu “Cearcanul de langa soare”. In televiziune a interpretat-o pe Cora in “Martorii” in 2000-2001.

De-a lungul carierei a primit numeroase nominalizari si premii printre care Cea mai buna Actrita la Festivalul Lumilor Latine, la Arcachonn, Franta in 1992, un an mai tarziu a fost nominalizata la Cea mai buna actrita la Festivalul de film de la Geneva dar si “Cea mai valoroasa speranta a cinematografului european” pentru rolul din “Pepe si Fifi”, a primit premiul Pro Victoria pentru “Placheta de aur” acordat de Asociatia Producatorilor, Autorilor si Realizatorilor de Film pentru interpretare feminine.

In 1993 a fost membru al juriului la Festivalul International pentru Audiovizual FIPA, a facut parte si din juriul festivalului DAKINO din 1995 iar in 2003 a fost in juriul Festivalului Fimului de Dragoste de la Mons.

You need to be logged in to continue. Click here to login or here to sign up.

Can't find a movie or TV show? Login to create it.

Global

s focus the search bar
p open profile menu
esc close an open window
? open keyboard shortcut window

On media pages

b go back (or to parent when applicable)
e go to edit page

On TV season pages

(right arrow) go to next season
(left arrow) go to previous season

On TV episode pages

(right arrow) go to next episode
(left arrow) go to previous episode

On all image pages

a open add image window

On all edit pages

t open translation selector
ctrl+ s submit form

On discussion pages

n create new discussion
w toggle watching status
p toggle public/private
c toggle close/open
a open activity
r reply to discussion
l go to last reply
ctrl+ enter submit your message
(right arrow) next page
(left arrow) previous page

Want to rate or add this item to a list?

Login